Βγήκαν οι Βάσεις 2019 δείτε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων


Βάσεις 2019: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2019 από το Υπουργείο Παιδείας στο results.it.minedu.gov.gr και οι υποψήφιοι που πέτυχαν την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούν να δουν σε ποια σχολή πέρασαν

Με την ανακοίνωση των βάσεων στο results.it.minedu.gov.gr δίνεται, ένα τέλος στην αγωνία όσων εξετάστηκαν αλλά και των οικογενειών τους καθώς πλέον μπορούν να δουν τις επιδόσεις τους αλλά και το αν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας ξεκινώντας από σήμερα την φοιτητική τους ζωή.

Το μέγεθος της πτώσης των βάσεων αποκάλυψε λίγη ώρα πριν η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως όπου σε δηλώσεις τις έκανε γνωστό ότι ελάχιστες σχολές ήταν αυτές που δεν παρουσίασαν πτώση.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr., θα δούν το παρακάτω μήνυμα.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

ΒΑΣΕΙΣ 2019

Τότε, οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν:
– τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
– τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) στην ειδική σελίδα του υπουργείου.

Μπείτε εδώ στην πλατφόρμα για τις βάσεις 2019

Σημειώνεται πως οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα των πανελληνίων, που θα αναρτηθούν στα Λύκεια, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Παράλληλα, την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε.

Το Dikaiologitika News σας ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων όπως κάθε χρόνο και εύχεται σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Παιδείας οι νομικές σχολές έχουν πτώση από 100 έως 200 μόρια, οι ιατρικές από 200 έως 300 μόρια, οι πολυτεχνικές από 300 έως 800 μόρια, οι μαθηματικές σχολές από 500 έως 1000 μόρια

Μικρή άνοδος περίπου 300 μόρια θα υπάρξει ωστόσο στις σχολές Οικονομικών και Πληροφορικής καθώς οι μαθητές είχαν καλύτερες επιδόσεις. Αναφορικά με τις σχολές Οικονομικών η άνοδος θα σημειωθεί τόσο στις σχολές της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google