Ολονύκτια αγρυπνία στην Ι. Μονή Αγίας Σκέπης Σολάν


Από την Ιερά Μητρόπολις Γαλλίας – Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον για τα Τυρναβίτικα Νέα

Ολονύκτια αγρυπνία ετελέσθη στην Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης Σολάν στη Νότια Γαλλία, Μετόχι της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, επί τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Η αγιορείτικη αγρυπνία  ξεκίνησε στις οκτώ το βράδυ την παραμονή της εορτής και ολοκληρώθηκε στις δώδεκα το μεσημέρι της επομένης ημέρας.
Των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτου Ελισσαίου.
20190815_152735
Πλήθος προσκυνητών κατεύθασε στην Ι. Μονή από μεγάλες αποστάσεις και παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών.
Μετά τη Θεία Λειτουργία παρετέθη τράπεζα, όπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος μετέφερε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και μίλησε στις μοναχές και τους προσκυνητές για την εορτή.
DSCF1437
Τον Θεοφιλέστατο προσφώνησε ο Γέροντας Ελισσαίος και η Ηγουμένη της Ι. Μονής, μοναχή Υπαντία, καλωσορίζοντάς τον και ευχαριστώντας τον για τη συμμετοχή στην πανήγυρη.
Ο Θεοφιλέστατος στο λόγο του μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά “η Θεοτόκος δεν χρειάσθηκε να συγγράψει έργα ούτε να κηρύξει τα πλήθη για να μεταφέρει το λόγο του Χριστού. Με την εύγλωττη σιωπή της δίδαξε τους πάντες. Με τη σιωπή κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη των πρώτων Χριστιανών που στην εικόνα της γονάτιζαν και στο όνομά της έβρισκαν την μητέρα που θα μεταφέρει την προσευχή τους στο Θεό με παρρησία. Έτσι συνεχίζουμε μέχρι σήμερα όλοι μας, έχοντας τη Θεοτόκο ως προστάτη και οδηγό, προσφεύγουμε σε αυτή με κάθε ευκαιρία”.
DSCF1444
Στη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης Σολάν εγκαταβιούν δεκαεπτά μοναχές και ασχολούνται με πολλά διακονήματα, μεταξύ των οποίων και με την αμπελουργία.
Τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής θα τελεσθούν στις 13 Οκτωβρίου.
DSCF1451DSCF1454DSCF1458DSCF1466DSCF1468DSCF1508DSCF1515DSCF1528DSCF1536DSCF1551DSCF1567
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google