ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Απαγόρευση θήρας σε περιοχές της Π.Ε. Λάρισας


Για τα επόμενα πέντε χρόνια, ήτοι από 1-8-2019 μέχρι 31-7-2024, συνεχίζεται η απαγόρευση θήρας όλων των θηραμάτων στις παρακάτω περιοχές του Δασαρχείου Λάρισας. Για τις συγκεκριμένες περιοχές η απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου (πενταετής) ξεκίνησε το 2013 και με πρόσφατες αποφάσεις ανανεώνεται η ισχύς τουςς και για την επόμενη πενταετία.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

1. Θέση «Γιαλτάς» της Δ.Κ. Γόννων

Ανανέωση απαγόρευσης θήρας για πέντε (5) χρόνια σε έκταση 4.200 στρεμ. στη θέση «Γιαλτάς» της Δ.Κ. Γόννων, της Δ.Ε. Γόννων, του Δήμου Τεμπών - περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Λάρισας.

(Κλικ για μεγέθυνση)

Ανανέωση απαγόρευσης θήρας για πέντε (5) χρόνια σε έκταση 4.200 στρεμ. στη θέση «Γιαλτάς» της Δ.Κ. Γόννων, της Δ.Ε. Γόννων, του Δήμου Τεμπών – περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Λάρισας.

Η παραπάνω έκταση απεικονίζεται στο σχετικό απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη και ορίζεται ως εξής:
Ανατολικά: Από γέφυρα του δρόμου Τ.Κ. Μακρυχωρίου – Δ.Κ. Γόννων, ακολουθεί το δρόμο προς την Δ.Κ. Γόννων.
Βόρεια: Από Δ.Κ. Γόννων ακολουθεί το δρόμο προς Τ.Κ. Ροδιάς μέχρι την διασταύρωση προς οικισμό Ελιάς, θέση «Εικονοστάσι».
Δυτικά: Από την θέση «Εικονοστάσι» ακολουθεί τον αγροτικό δρόμο μέχρι τον Πηνειό ποταμό.
Νότια: Από την συνάντηση του αγροτικού δρόμου με τον Πηνειό ποταμό, ακολουθεί το ποτάμι, μέχρι την γέφυρα της αφετηρίας.
Απόφαση 3895/116777/09.07.2018 (Β΄3039)

2. Θέση «Κάστρο» της Τ.Κ. Μαυροβουνίου

Ανανέωση απαγόρευσης θήρας για πέντε (5) χρόνια σε έκταση 4.200 στρεμ. στη θέση «Κάστρο» της Τ.Κ. Μαυροβουνίου, της Δ.Ε. Κραννώνος, του Δήμου Κιλελέρ – περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Λάρισας.

Η παραπάνω έκταση απεικονίζεται στο σχετικό απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη και ορίζεται ως εξής:
Ξεκινάει από τη θέση «Γύφτος», ακολουθεί τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο παράλληλα με τον επαρχιακό δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας με νότια κατεύθυνση, μέχρι συναντήσεως αγροτικού δρόμου.
Στη συνέχεια ακολουθεί με Δυτική κατεύθυνση τον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο μέχρι να φτάσουμε στη θέση «Στέρνες», και από εκεί λοξώς ανέρχεται δια της εκείθεν μισγάγγειας μέχρι να συναντήσει τη θέση «Πετρομάγουλα».
Από εκεί κατέρχεται βόρεια διά της θέσης «Αιόρος» μέχρι συναντήσεως αγροτικού δρόμου διά της θέσης «Μάννα Νερού» τον οποίο ακολουθεί μέχρι συναντήσεως το σημείο αφετηρίας.
Απόφαση 3896/116800/09.07.2018 (Β΄3039)

dasarxeio.com

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest