Με νέο Ιερέα και τον Μ. Χαρακόπουλο ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία Τσούμα (βίντεο+φωτο)


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάζεται και φέτος η Κοίμηση Της Θεοτόκου στην Ιερά Μόνη Της Παναγίας στην Τσούμα στα σύνορα Μεγάλου Ελευθεροχωρίου και Δαμασίου στο Νομό Λάρισας.
Στο σημερινό μας (Τετάρτη 14/8/2019) οδοιπορικό προς το προσκύνημα της Παναγίας καταγράψαμε στο βίντεο τα προβλήματα στο δρόμο που είναι απαράδεκτος καθώς και τις ελλείψεις στο ιστορικό Μοναστήρι.

Στο βίντεο μιλούν ο νέος εφημέριος του Μεγάλου Ελευθεροχωρίου πάτερ Ευάγγελος Σαμαράς, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Λάρισας, κύριος Μάξιμος Χαρακόπουλος καθώς και ο πρώην εφημέριος που βγήκε στη σύνταξη, ο πάτερ Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου. Κατάγράφουμε μαζί τους τα προβλήματα καθώς και τι πρέπει αλλά και τι μπορεί να γίνει εσύ ώστε να αξιοποιηθεί καλύτερα αλλά και να αναδειχθεί αυτό το Ιερό προσκύνημα.
↪Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube Asterios Stelios AS και δείτε το πρώτο από τα δύο βίντεο του πανηγυρρικού εσπερινού.

Την παραμονή του 15Αύγουστου κάθε χρόνο προηγείται η πομπή για την μεταφορά της Θαυματουργής εικόνας από το Μεγάλο Ελευθεροχώρι προς την εκκλησία της Παναγίας Τσούμα. Πλήθος πιστών να ακολοθούν κυρίως πεζή και άλλοι μηχανοκίνητα την πορεία προς την εκκλησία. Ακολουθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, η ατροκλασία, καθώς και η παραδοσιακή συντροφιά στην Παναγία μας με ξενύχτι και ύπνο στην εκκλησία.
Φέτος ευτυχώς, ο νέος εφημέριος πάτερ Ευάγγελος Σαμαράς, ανακοίνωσε πως το έθιμο με τη δημοπρασία για το ποιος θα κρατήσει την εικόνα, έλαβε τέλος και έτσι όλοι οι πιστοί που επιθυμούσαν να κρατήσουν για λίγο την εικόνα της Παναγίας το έκαναν πράξη χωρίς να τάξουν τα περισσότερα λεφτά. Όσοι την κράτησαν τελικά την εικόνα στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ήθελαν να ενισχύσουν οικονομικά την Παναγία Τσούμα, μπορούσαν να το κάνουν κατά βούληση.

↪Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube Asterios Stelios AS και δείτε το δεύτερο βίντεο του πανηγυρρικού εσπερινού και της ατροκλασίας.

Την επομένη μέρα (Πέμπτη 15/8/2019) ανήμερα του μεγάλου εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το πρωί στις 7:00 ξεκινά η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Θεία Κοινωνία.

Η Ιερά Μόνη της Παναγίας Τσούμα μας περιμένει και φέτος να τιμήσουμε την Πλατυτέρα Των Ουρανών με την παρουσία μας !!!
Η Κοίμηση και η Ανάσαση της Υπεραγίας Θεοτόκου να μας δίνει δύναμη και Υγεία !!!

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google