Στις Κρατικές Ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Λάρισας για τις ζημιές το 2017

Σε πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων (ΚΕΑ πρώην ΠΣΕΑ), εντάχθηκαν τελικά οι αμυγδαλοπαραγωγοί Λάρισας για τις ζημιές που υπέστησαν το 2017 με απώλεια παραγωγής από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως ξηρασία, υψηλές θερμοκρασίες και διακυμάνσεις θερμοκρασίας. Αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΥπΑΑΤ, η απώλεια παραγωγής υπερβαίνει το 30% του μέσου όρου της παραγωγής των προηγούμενων τριών ετών, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Τις προσεχείς ημέρες μάλιστα, οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ζημιάς με τα σχετικά δικαιολογητικά. Όπως ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου κύριο Γιάννη Γκανά, οι αμυγδαλοκαλλιεργητές του Νομού Λάρισας μπορούν να δηλώσουν από 19 Αυγούστου έως 19 Σεπτεμβρίου 2019 στο δημαρχείο τη περιοχής τους τις ζημιές που προκλήθηκαν το 2017 από τα καιρικά φαινόμενα στις καλλεργίες τους. Όπως ενηνερωθήκαμε οι συγκεκριμένες ζημιές τελικά εντάχθηκαν στα ΚΕΑ πρωην ΠΣΕΑ. Η απουσία ενισχύσεων για τη μειωμένη παραγωγή του 2017 έχει αφήσει μια ισχυρή αίσθηση αδικίας στις τάξεις των αγροτών, που δοκιμάζονται και φέτος με ζημίες στις καλλιέργειες τους.

 

Αστέριος Στέλιος Σεΐζης

About Αστέριος Στέλιος Σεΐζης

Η ενημέρωση στα καλύτερά της !!! Reporter - Journalist @ ΑΝΤ1 TV & Radio & STAR Channel & Web - Public Relations - D.J - Farmer & photographer - Blogger - YouTuber. Μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*