Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη (φωτο)

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας, με ένα 12 ήμερο εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 31 Ιουλίου και τελειώνουν στις 11 Αυγούστου

Την Πέμπτη, πριν το μεσημέρι και στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, το εργαστήρι «Πώς γίνεται το παραδοσιακό σαπούνι από ελαιόλαδο»! Δασκάλα και οδηγός, η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου, που διατηρεί ανάλογο οικοτεχνικό εργαστήριο στο Πουρνάρι με το όνομα Rosmarino (www.rosmarino.gr). Το παρακολούθησαν 34 άτομα άνδρες και γυναίκες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όλοι με τη λήξη, έλαβαν από δυο σαπούνια (μαζί με το καλούπι) για το σπίτι τους, που θα το χρησιμοποιήσουν μετά από δυο μήνες.
Το Δ.Σ., ευχαριστεί θερμά, την Ασημένια Χατζηπαναγιώτου, για την παρουσία της (αφιλοκερδώς) στην Καλλιπεύκη, για την άριστη μεταδοτικότητα, για τη μεγάλη υπομονή, να μην αφήσει ερώτημα (σχετικό) χωρίς απάντηση και για το πλήθος των γνώσεων που μοιράστηκε με όλους.

002 ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ - Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη (φωτο)003 ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη (φωτο)004 ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ - Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη (φωτο)

Την Πέμπτη επίσης, το απόγευμα προς βράδυ, πλήθος Καλλιπευκιωτών και φίλων της Καλλιπεύκης, παρακολούθησαν τα χορευτικά συγκροτήματα:
Μ.Ε.Σ. Συκουρίου, χοροί Μακεδονίας (δάσκαλος, ο Σωτήρης Καραβασίλης), Συλλόγου Γυναικών Βρυοτόπου, χοροί για την αγάπη, (δασκάλα, η Ελένη Φλήκα), Συλλόγου Ποντίων Τυρνάβου, επιλεγμένοι χοροί του Πόντου, (δασκάλα, η Σοφία Κέλογλου – Κυριλίδου και του Συλλόγου της Καλλιπεύκης, συνήθεις δημοτικοί χοροί, (δασκάλα η Ματίνα Παπαδόντα).
Η βραδιά ήταν καλή και έκλεισε με χορό από αρκετούς παραβρισκόμενους.
Το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», ευχαριστεί θερμά, τους συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρουσίασαν τους χορούς στους στην Πατωμένη.
Ευχαριστεί επίσης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, που κάλυψε τη δαπάνη μεταφοράς των χορευτών (δυο λεωφορεία) και την «ΚΑΣΙΔΗΣ» Α.Ε. Επεξεργασία, εμπόριο κρεάτων, Τύρναβος, που προσέφερε 200 σουβλάκια για τα χορευτικά συγκροτήματα.000 ΟΛΑ - Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη (φωτο)001 ΣΥΚΟΥΡΙΟ - Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη (φωτο)

Οι εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη συνεχίζονται…

09-08, Παρασκευή, ώρα 8:30 μμ, Δημοτικό Σχολείο
Θεατρική Παράσταση, «Ο Γάμος»
Ρούλα Πασχάλη – Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»
Συμμετέχουν τα παιδιά 12 – 15 ετών, με την ευθύνη της Βούλας Παπαδόντα

10-08, Σάββατο, ώρα 9:00 π.μ., Δημοτικό Σχολείο
Εθελοντική Αιμοδοσία

10-08, Σάββατο, ώρα 8:00 μ.μ., Θερινό Αντάμωμα Καλλιπευκιωτών, Πατωμένη

11-08, Κυριακή, ώρα 11:00 π.μ., Δημοτικό Σχολείο
Τακτική Γενική Συνέλευση

005 ΛΗΞΗ - Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη (φωτο)1 - Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη (φωτο)2 - Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη (φωτο)

Θανάσης Κατσάνης

About Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*