Πέφτει η «αυλαία» των φορολογικών δηλώσεων και περισσότεροι από 150.000 φορολογούμενοι  καλούνται να περάσουν κυριολεκτικά στο παρά πέντε την «πύλη» του Taxisnet.

Σήμερα, Τρίτη, η ολιγόωρη παράταση η οποία χορηγήθηκε για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Η προθεσμία έληγε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, ωστόσο λόγω δυσλειτουργιών που παρουσιάστηκαν στο Taxisnet αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μίας μέρας.

Συγκεκριμένα, για να μη υπάρξει πρόβλημα υπερφόρτωσης του συστήματος κατά την υποβολή των δηλώσεων Ε1, Ε2 και Ε3, επιτρέπεται η υποβολή των δηλώσεων και με σημερινή ημερομηνία.

Όσοι δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα, τα οποία θα κυμαίνονται από 100 έως 500 ευρώ.

Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

  •  100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • 250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).
  • 500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, παράλληλα, εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, για όσους φορολογούμενος έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση έως τις 29 Νοεμβρίου.