Νεκρός ο ορειβάτης που είχε εγκλωβιστεί σε χαράδρα στον Όλυμπο

Από το πρωί της Δευτέρας (29/07) έχει στηθεί επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων στον Όλυμπο.

Αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία γνωστοποίησε ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε ασφαλές σημείο στο Οροπέδιο Μουσών και σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο άτυχος ορειβάτης είναι νεκρός.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Σε εξέλιξη επιχείρηση ατόμου, ύστερα από πτώση του, στην περιοχή Λούκι Ολύμπου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Χωρίς τις αισθήσεις του ένα άτομο, σε ασφαλές σημείο στο Οροπέδιο Μουσών, ύστερα από πτώση του σε βάθρο στην περιοχή Λούκι Ολύμπου, προκειμένου να παραληφθεί από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ειδοποιηθεί στις 9.50 το πρωί από άλλον ορειβάτη ότι άνδρας έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε δύσβατο σημείο με γκρεμούς και χαράδρες, κοντά στην κορυφή του Μύτικα.

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα ενώ αργότερα στην περιοχή μετέβη πενταμελής ομάδα πυροσβεστών από το Λιτόχωρο Πιερίας, μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, όπως και εξαμελές κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο άτυχος ορειβάτης ήταν Έλληνας, ο οποίος πραγματοποιούσε αναρρίχηση μαζί με άλλα άτομα στην περιοχή Λούκι σε υψόμετρο 2.900 μέτρων.

Πηγή: newsbomb.gr