Πήλιο: Χάθηκε βαν με 30 μικρούς κατασκηνωτές

Τρίγωνο των Βερμούδων… εξελίχθηκε το Ξουρίχτι χθες για ομάδα μικρών κατασκηνωτών της ΧΑΝΘ, αλλά και δύο περιπατητές με το σκυλάκι τους. Οι μεν πρώτοι χάθηκαν σε χωματόδρομο με βαν που τους μετέφερε προφανώς στην κατασκήνωση στο Παπά Νερό και οι δε δεύτεροι χάθηκαν σε μονοπάτι κατά τη διάρκεια πεζοπορίας με προορισμό τον Μυλοπόταμο. Με περιπετειώδη τρόπο ξεκίνησε η κατασκήνωση για 30 μικρούς κατασκηνωτές της ΧΑΝΘ

Επέβαιναν σε βαν με προορισμό προφανώς το Παπά Νερό όπου λειτουργεί οργανωμένη κατασκήνωση, όταν ο οδηγός του οχήματος φαίνεται να πήρε λάθος… στροφή. Ηταν λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ όταν άρχισε να σουρουπώνει και το μικρό λεωφορείο με τους κατασκηνωτές βρισκόταν καθ’ οδόν. Το βαν μπήκε σε χωματόδρομο και ο οδηγός φαίνεται να αποπροσανατολίστηκε και να μην μπορούσε να επανέλθει στη σωστή πορεία.

Αποφάσισε να καλέσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Εδωσε στίγμα πού βρίσκεται και οι 30 κατασκηνωτές με τους συνοδούς τους περίμεναν υπομονετικά για περίπου μία ώρα. Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσέγγισαν στο σημείο όπου σταμάτησε το λεωφορείο και το επανέφεραν στο οδικό δίκτυο δίνοντας σαφείς πληροφορίες για το δρομολόγιο που έπρεπε να ακολουθήσει. Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος για τους μικρούς κατασκηνωτές που πάντως δεν κινδύνευσαν.

Νωρίτερα, στις 9:30 το πρωί, στο ίδιο χωριό στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με οκτώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και τέσσερις της ΕΜΑΚ για δύο περιπατητές που χάθηκαν σε μονοπάτι. Οι περιπατητές, δύο άντρες ηλικίας 38 ετών, μαζί με τον σκύλο τους ακολουθούσαν διαδρομή μέσω μονοπατιών με τελικό προορισμό τον Μυλοπόταμο. Χάθηκαν όμως και βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Κάλεσαν από τα κινητά τους την Πυροσβεστική και άμεσα οργανώθηκε μεγάλη κινητοποίηση. Οι δύο άντρες εντοπίστηκαν άμεσα χωρίς κανείς να διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο.

taxydromos