Καιρική ενημέρωση…

Του Βασίλη Πανάκογλου – Λάρισα

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την Κυριακή το απόγευμα και κυρίως την Δευτέρα 29/7/2019 δίνουν πέρασμα ψυχρής λίμνης στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα από τα βόρεια σύνορά μας.

Η ακριβής πορεία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αλλά όπως και να έχει σίγουρα τα όποια φαινόμενα σημειωθούν θα επικεντρωθούν κυρίως σε ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και πιθανόν και σε κάποια πεδινά τμήματα. Δεν αποκλείεται βεβαία μέσα σε αυτό το πολύ θερμό περιβάλλον να είναι και έντονα κατά τόπους.

Για την υπόλοιπη χώρα η πιθανότητα φαινομένων είναι πολύ μικρή.

Η θερμοκρασία από αύριο Παρασκευή θα ανέβει και έως και την Κυριακή θα βρεθεί στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Και η Δευτέρα φαίνεται να είναι πολύ ζεστή ημέρα με πνοή Δυτικών νοτιοδυτικών ανεμών πριν το πέρασμα του ψυχρού μετώπου. Η μέγιστη θερμοκρασία και αυτή τη μέρα θα πλησιάσει τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και νοτιότερα με πτώση βέβαια από το απόγευμα και μετά στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Για ότι νεότερο η προγνωστική μας ομάδα σε εγρήγορση όπως πάντα θα σας ενημερώσει για την πορεία του καιρού της επόμενης εβδομάδας.

e-meteolarissa.blogspot.com