Δεσμεύσεις ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδη προς Μπενάκειο Φυτοπαθαολογικό Ινστιτούτο

χαμόγελο-παιδιού
αγροτικα

Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ), δέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΜΦΙ, Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς, τα μέλη Γιάννης Ρωμάνος (Ταμίας του Ινστιτούτου), Γεώργιος Μελάς και Κυριακή Μαχαίρα (Διευθύντρια του Ινστιτούτου) καθώς και ο αναπληρωτής Διευθυντής, Παναγιώτης Μυλωνάς. 

Οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου, το οποίο «μετρά» 90 έτη αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας μας, ενημέρωσαν ενδελεχώς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για του σκοπούς του, για τις δραστηριότητές του, για τα σημαντικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει αλλά και για τη διεθνή απήχησή του.  

Παράλληλα αναφέρθηκαν και σε τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ΜΦΙ για τα οποία ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε να σταθεί στο πλευρό των στελεχών του Ινστιτούτου. 

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε σαφές ότι θα συμβάλλει στην επίσπευση της χρηματοδότησης του ΜΦΙ για το 2019 ενώ θα στηρίξει τις προσπάθειες της διοίκησής του για τη λύση πολεοδομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει. 

Επιπροσθέτως έκανε σαφές πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ανίχνευσης και όλοι οι σχετικοί έλεγχοι για τους «εχθρούς καραντίνας». 

Ο κ. Βορίδης εξεδήλωσε την επιθυμία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΜΦΙ στην Κηφισιά, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνει κοινωνός του έργου και της προσφοράς του στον πρωτογενή τομέα. 

fmi2 e1563436020915 - Δεσμεύσεις ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδη προς Μπενάκειο Φυτοπαθαολογικό Ινστιτούτο

κατάστημα e1596201611198 - Δεσμεύσεις ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδη προς Μπενάκειο Φυτοπαθαολογικό Ινστιτούτο
Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13852 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*