Ακίνδυνη Δευτέρα αλλά επικίνδυνη πλημμυρών Τρίτη

καιρος

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Tις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά (Πίνδος-Χάσια-Όλυμπος) και πιθανόν λίγες πεδινές περιοχές Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας. Στις Σποράδες και τα παράλια τμήματα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας χωρίς φαινόμενα.
Στη Λάρισα η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις οι οποίες όμως τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για σύντομη μπόρα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και βορειοδυτικοί 4 μποφόρ στα παράλια και τις Σποράδες αλλά προς το απόγευμα θα στραφούν παντού σε νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή και συγκεκριμένα σε
Λάρισα -Τρίκαλα – Καρδίτσα από 17 έως 30 βαθμούς
Αγιά-Ελασσόνα-Καλαμπάκα-Φάρσαλα από 15 έως 28 βαθμούς
Παράλια- Βόλο – Σποράδες από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: 26-27°C
—————————————————————–

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

Προβλέπεται κακοκαιρία κατά διαστήματα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας από τις προ μεσημεριανές ώρες και μετά.  Στα παράλια τμήματα και κυρίως στις Σποράδες θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης και μόνο αργά το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες.
Στη Λάρισα θα επικρατήσουν νεφώσεις με σύντομες μπόρες αρχικά. Από τις μεσημεριανές όμως ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και είναι πολύ πιθανόν να σημειωθούν και καταιγίδες.
Αναμένονται κατά μέσο όρο πάνω από 20-40 χιλιοστά σε περιοχές προσήνεμες στον βόρειο-ανατολικό άνεμο Τρικάλων, Καρδίτσας και αργότερα στα παράλια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ από τις απογευματινές ώρες στις Σποράδες θα φτάσουν τα 5 με 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή και συγκεκριμένα σε
Λάρισα -Τρίκαλα – Καρδίτσα από 18 έως 23/25 βαθμούς
Αγιά-Ελασσόνα-Καλαμπάκα-Φάρσαλα από 17 έως 22/24 βαθμούς
Παράλια- Βόλο – Σποράδες από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: 25-26°C

Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.gr

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 12395 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*