Βίντεο: H καταστροφή σε Αργυροπούλι και Δελέρια από ψηλά

δημος τυρναβος

H καταστροφή σε Αργυροπούλι και Δελέρια από ψηλά

Το βίντεο ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο ο Λαρισαίος γεωπόνος και στέλεχος της “Δημιουργίας Ξανά” Γιώργος Κολτσίδας.

Ο ίδιος αναφέρει:

“Το μεσημέρι επισκέφθηκα την ευρύτερη πληγείσα περιοχή Αργυροπουλίου και Δελερίων.

Τεράστιες ζημιές με ισχυρή ένταση, εστιασμένες σε μικρές εκτάσεις, έπληξαν φυτικό κεφάλαιο και υποδομές, χωρίς, ευτυχώς, οποιονδήποτε τραυματισμό ανθρώπου ή ζώων.

Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι που συνάντησα εκεί, όπως ο Nikos Revisios και οι Δημήτρης & Φώτης Σαΐτας, είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι που κοπιάζουν και μοχθούν καθημερινά, σε συνθήκες που είναι, κατά κανόνα, δύσκολες.

Μπροστά σε αυτήν την ατυχία που είχαν, είναι αποφασισμένοι να ορθοποδήσουν και έχουν, ήδη, ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης με δικά τους μέσα.

Με την εμπειρία του παρελθόντος που έχουν, είναι απογοητευμένοι από τους ρυθμούς αντίδρασης της Πολιτείας και δεν βασίζονται σε αυτή για να ανταπεξέλθουν.

Ωστόσο, η ανάγκη που έχουν από τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού, ειδικά στη σημερινή εποχή της φορο-οικονομικής ασφυξίας, είναι τόσο μεγάλη, σαν το δίχτυ ασφαλείας, κάτω από τον ακροβάτη που ισορροπεί στο σχοινί.

Αν σε περίπτωση πτώσης, το δίχτυ απουσιάζει ή αργεί να τοποθετηθεί, ο ακροβάτης θα χτυπήσει άσχημα, αν δεν επέλθει το μοιραίο, οπότε και θα είναι δύσκολη ή αδύνατη η συνέχιση του έργου του.

Αν όμως το δίχτυ είναι εκεί, σωστά τοποθετημένο, τότε σε περίπτωση πτώσης, ο ακροβάτης μπορεί εύκολα και άνετα, να ξαναπάρει θέση για να εκτελέσει την, ομολογουμένως, δύσκολη παράστασή του!

Αυτή είναι η κανονική θέση ενός ορθά λειτουργικού κράτους!
Να είναι το δίχτυ προστασίας σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη!”

https://www.facebook.com/Geo.Koltsidas/videos/10220644846531515/?t=8

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest