Αποζημιώσεις αγροτών για τις πληγείσες καλλιέργειες ανακοίνωσε ο Βορίδης

αργυροπουλι

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα προχωρήσουν στην καταγραφή των ζημιών – Προτεραιότητα έχουν όσων οι καλλιέργειες βρίσκονταν κοντά στο στάδιο της συγκομιδής, οι οποίοι θα αποζημιωθούν πλήρως.
Την αποζημίωση των αγροτών των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από την κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Όπως δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, προτεραιότητα έχουν όσων οι καλλιέργειες βρίσκονταν κοντά στο στάδιο της συγκομιδής, οι οποίοι θα αποζημιωθούν πλήρως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην καταγραφή των ζημιών, οι οποίες προήλθαν από χαλάζι, ανεμοθύελλα και έντονες βροχοπτώσεις σε διάφορων ειδών καλλιέργειες σε Έβρο Ροδόπη, Καβάλα, Ημαθία, Λάρισα και Καρδίτσα.

Σε ό,τι αφορά την μεγάλη καταστροφή στην Χαλκιδική, που κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως ζημιές υπέστησαν ελιές, αμπέλια και κηπευτικές καλλιέργειες σε θερμοκήπια, αγροτικές εγκαταστάσεις, ενώ πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν και κλαδιά έσπασαν.

Ο υπουργός επεσήμανε πως οι αγρότες έχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία αποζημίωσης και πως θα ακολουθηθεί ο υπάρχων κανονισμός, ο οποίος όμως όπως σημείωσε είναι πεπαλαιωμένος και χρειάζεται βελτίωση.

Πηγή: newpost


κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest