ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

κκε αμπελωνας

Σε συγκέντρωση στον Αμπελώνα μίλησαν υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ.


Οι αγρότες να σημαδέψουν σωστά, ενισχύοντας μαζικά το ΚΚΕ στις 7 Ιούλη.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Ομιλία στον Αμπελώνα  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/4/2019  από τους υποψήφιους  βουλευτές του ΚΚΕ, Ρίζο Μαρούδα και Στέλιο Τσικριτσή στην οποία έγινε η παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία και τονίστηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές ώστε να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα.

Τονίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και στον αγροτικό τομέα ακολούθησε αντιλαϊκή δεξιά πολιτική μειώνοντας ακόμη παραπέρα το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων παρά τις προσπάθειες που κάνει να δείξει μια διαφορετική πραγματικότητα.

Συνεχίστηκε η αντιλαϊκή  πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), δηλαδή  η μείωση του αγροτικού εισοδήματος, το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών στα προϊόντα την ίδια στιγμή που φτάνουν 5-6 φορές ακριβότερα στην λαϊκή κατανάλωση. Έτσι με τις πλάτες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μια χούφτα έμποροι και μεταποιητές κερδοσκοπούν σε βάρος και αγροτών και καταναλωτών.

κκε αμπελωνας

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που αύξησε τα όρια της φοροληστείας στους αγρότες και κτηνοτρόφους, αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ με συνέπεια η συντριπτική πλειοψηφία να πληρώνει περισσότερα ασφάλιστρα σε σχέση με τον παλιό ΟΓΑ και να έχει ακόμη λιγότερες παροχές και πολύ μικρότερη σύνταξη με τον νόμο Κατρούγκαλου. Αύξησε τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ και ακολούθησε την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ ενώ θα έπρεπε να συμβάλουν τουλάχιστον με 35 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο ενώ οι αποζημιώσεις είναι εξευτελιστικές και εξοφλούνται σε 14-16 μήνες μετά την ζημιά. Επέβαλε το λεγόμενο πράσινο περιβαλλοντολογικό τέλος στο νερό άρδευσης. Δίνει 1 δις 100 εκ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο σε βιομηχάνους, εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές ενώ οι αγρότες το προμηθεύονται με 1.40€/λίτρο. Συνέχισε τον αυταρχικο δρομο των  προηγούμενων κυβερνήσεων, με την ποινικοποίηση των αγώνων με τα αγροτοδικεία προχωρώντας σε πολύμηνες καταδίκες αγροτών συνδικαλιστών.

κκε αμπελωνας

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ από τη  συγκέντρωση κάλεσαν τους αγρότες να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την ίδια τους την εμπειρία. Ότι κερδήθηκε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων και των μπλόκων των αγροτών με χαρακτηριστικότατη περίπτωση το αφορολόγητο που παρά τις δεσμεύσεις του Τσίπρα τότε ότι δεν θα υπάρχει αφορολόγητο, μετά από 40 ημέρες μπλόκων με χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Πολλές ακόμη κατακτήσεις αλλά και σταμάτημα ή αναστολή αντιλαικών αποφάσεων από την κυβέρνηση οφείλονται στους αγώνες και τα μπλόκα.

κκε αμπελωνας

Ακριβώς για αυτό χρειάζεται η μεγαλύτερη ενίσχυση στο ΚΚΕ στις εκλογές. Ήταν το μόνο Κόμμα που υιοθέτησε και στήριξε τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος, τα έφερε για συζήτηση στην βουλή και όλα τα άλλα κόμματα τα απέρριψαν. Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ την επόμενη ημέρα θα είναι αποκούμπι ενάντια στην κυβέρνηση που θα εκλεγεί και θα είναι εχθρική στον λαό θωρακίζοντας τα κέρδη των λίγων. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα το κάνει πιο αποτελεσματικό στην παρέμβαση του τόσο στην βουλή όσο και κυρίως έξω από αυτή με τον προσανατολισμό για ανασυγκρότηση και δυνάμωμα του αγροτικού κινήματος ώστε να υπάρχουν κατακτήσεις και να αποτρέπονται τα χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση.

κκε αμπελωνας

Το ΚΚΕ απευθύνει ενωτικό κάλεσμα στήριξης του από τους αγρότες και κτηνοτρόφους που μπορεί να μην συμφωνούν σε όλα μαζί του αλλά αναγνωρίζουν την συνεπή αγωνιστική στάση του δίπλα τους, στα αιτήματα και τους αγώνες τους. Πιστεύει στις τεράστιες αγροτοδιατροφικές δυνατότητες της χώρας που μπορεί στα πλαίσια της λαϊκής εργατικής εξουσίας με κεντρικό σχεδιασμό να καλύψει όλες τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, να παράγει πρώτες ύλες για την ανάπτυξη της μεταποιητικής βιομηχανίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ενταγμένοι στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς θα έχουν ένα εγγυημένο εισόδημα, προστασία της παραγωγής τους από φυσικές καταστροφές και νόσους, φθηνά μέσα και εφόδια. 

κκε αμπελωνας

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest