ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

εκκλησια

Λαρίσης Ιερώνυμος: «Μέσα στην εκκλησία βλέπουμε να υπάρχει φθόνος»


«Να προσπαθήσουμε να μην φθονούμε τον συνάνθρωπό μας», προέτρεψε τους πιστούς ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης, που τιμά την μνήμη των Αγίων Αναργύρων, αφού ο κάτω ναός είναι αφιερωμένος στους δύο αγίους.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

«Αυτό δυστυχώς το βλέπουμε να παρουσιάζεται έντονα ακόμη και μέσα στους κόλπους της εκκλησίας», υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος που προεξήρχε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής και πρόσθεσε πως «μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη και εμείς το ευαγγέλιο».

Ο μητροπολίτης Λαρίσης που ήταν πλαισιωμένος από τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο της μητροπόλεως π. Ιγνάτιο Μουρτζανό και τους εφημερίους του ναού, αναφερόμενος στην ζωή των δυο τιμωμένων αγίων, σημείωσε πως «Οι άγιοι Ανάργυροι φθονήθηκαν από τον ίδιο τους τον διδάσκαλο γιατί δεν χάρηκε που οι μαθητές του πήγανε «μπροστά», με αποτέλεσμα να βρούνε από τον ίδιο όχι μαρτυρικό, αλλά βίαιο θάνατο».

Ο ιεράρχης του Θεσσαλικού κάμπου έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «το θεωρητικό ευαγγέλιο μπορούμε να το δούμε στην πράξη μέσα από τους βίους των Αγίων».

Τέλος, ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Βησσαρίων Αγορίτσας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιερώνυμο, που κόσμησε με την αρχιερατική του παρουσία την ιερά πανήγυρη της ενορίας.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest