ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

τυρναβος

Συσκέψεις υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ με αγρότες και γυναίκες στον Τύρναβο (ΦΩΤΟ)


Συσκέψεις με αγρότες και με γυναίκες, στη διάρκεια της οποίας μίλησαν υποψήφιοι βουλευτές της Λάρισας με το ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκαν στον Τύρναβο.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Σύσκεψη του ΚΚΕ με αγρότες
Σύσκεψη αγροτών πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο, την Δευτέρα 24 Ιούνη, όπου μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Λάρισας του ΚΚΕ, Ρίζος Μαρούδας και Στέλιος Τσικριτσής.

Σε μια ευρεία συζήτηση οι αγρότες του Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής έθεσαν ερωτήματα αλλά και τα ίδια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ άσκησαν έντονη κριτική στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ντροπή να βγαίνουν προεκλογικά και να χύνουν δάκρυα για τις χαμηλές τιμές των ροδάκινων που έχουν φέρει σε άθλια κατάσταση χιλιάδες αγρότες εξαιτίας του εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Ρωσία από την ΕΕ και την τότε ελληνική κυβέρνηση των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα με ΣΥΡΙΖΑ.

τυρναβος

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον ΕΛΓΑ λόγω των πρόσφατων χαλαζοπτώσεων, τις άδικες εξαιρέσεις, τις πενιχρές αποζημιώσεις εξαιτίας του αντιαγροτικού κανονισμού. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στους αγρότες ό,τι κέρδισαν το κατέκτησαν με αγώνες. Αγώνες τους οποίους μόνο το ΚΚΕ στήριξε εντός Βουλής, υιοθετώντας τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και εκτός Βουλής διαθέτοντας τις έμψυχες δυνάμεις του στους αγώνες των αγροτών. Ενώ ανέφεραν και την πρόταση του ΚΚΕ για την μικρομεσαία αγροτιά που προϋποθέτει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και των αγροτών.

Τέλος, κάλεσαν τους αγρότες να στηρίξουν στις εκλογές το ΚΚΕ γιατί είναι η μοναδική φωνή της αλήθειας που στέκεται δίπλα τους όλα τα χρόνια και θα ‘ναι πάλι εδώ την επόμενη μέρα των εκλογών όπου τα προβλήματα θα είναι ακόμη πιο έντονα, ανεξάρτητα το ποιος θα είναι ο διαχειριστής της εξουσίας.

Σύσκεψη του ΚΚΕ με γυναίκες στον Τύρναβο
Από τη σύσκεψη του ΚΚΕ με γυναίκες στον ΤύρναβοΑπό τη σύσκεψη του ΚΚΕ με γυναίκες στον Τύρναβο
Σύσκεψη γυναικών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 25/6 στον Τύρναβο.

Στη σύσκεψη χαιρετισμό απηύθυνε ο Στέλιος Τσικριτσής, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το ΚΚΕ, ενώ μίλησε η Κική Καρυώτη, υποψήφια βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, η οποία, μεταξύ άλλων, επισήμανε για το ποιο πρέπει να είναι το κριτήριο ψήφου σε αυτές τις εκλογές. Οι γυναίκες πρέπει να ψηφίσουν με βάση το τι πραγματικά έχουν ανάγκη αυτές και οι οικογένειές τους την επόμενη μέρα, σημείωσε, καλώντας τις γυναίκες να μην ξεγελαστούν από τα ψεύτικα διλήμματα που προβάλλουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι, συνέχισε, αν την επόμενη μέρα θα είναι ισχυρό το ΚΚΕ η μόνη δύναμη που μάχεται για τα δικαιώματα του λαού μας.

τυρναβος

Το ΚΚΕ, πρόσθεσε είναι η μόνη δύναμη μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω από αυτήν που μπορεί να αποτελέσει την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση.

Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο καταθέτει με προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων.

Προτάσεις, συμπλήρωσε, για μια σειρά ζητήματα όπως η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μια σειρά από προτάσεις που αφορούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη λαϊκή οικογένεια σήμερα. Αλλά και προτάσεις που αφορούν ειδικά τις γυναίκες εργαζόμενες όπως το επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ, άδεια μητρότητας για όλες τις μισθωτές, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις. Επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες.

τυρναβος

Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν τη φροντίδα των παιδιών, το θέμα των διακοπών καθώς και η δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, δίκτυο δωρεάν παιδικών κατασκηνώσεων, παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά με κατάργηση των τροφείων.

Η Ελλάδα, τονίστηκε, έχει τεράστιες δυνατότητες να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου σήμερα, εμπόδιο όμως μπαίνει ότι η οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας γίνεται με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στα προγράμματά τους έχουν παραλλαγές του ίδιου σχεδίου που είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας. Εδώ είναι τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, εδώ είναι οι εφαρμοστικοί νόμοι που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλοι μαζί, εδώ είναι οι επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η ανάκαμψη θα έρθει για το κεφάλαιο αλλά σίγουρα δεν θα αποτελέσει ούτε στο ελάχιστο λύση για το λαό. Γιατί προϋποθέτει μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, νέα προνόμια στο κεφάλαιο και γενικά μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα που θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια.

τυρναβος

Γι’ αυτό σε αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ καλεί το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, να μη σκορπίσει την ψήφο του, να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να δυναμώσει το ΚΚΕ που είναι 365 μέρες το χρόνο δίπλα του, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα, για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού μας να χαμογελάει την επόμενη μέρα, κατέληξαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest