Ένας χρόνος χωρίς τον Μητροπολίτη Λαρίσης κυρό Ιγνάτιο

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βοπης

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης το ετήσιο ιερό μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.

Νωρίτερα προηγήθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός ενώ συλλειτούργησαν μαζί του οι μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ενώ από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος και ο μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος συμμετείχε στο ιερό μνημόσυνο.

Για το πρόσωπο του μακαριστού επισκόπου μίλησε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του κεκοιμημένου ιεράρχη, τονίζοντας πως «ο μακαριστός μητροπολίτης Ιγνάτιος υπήρξε ένας αγωνιστής της αγιότητος που αγκάλιασε τους πάντες και τα πάντα», ενώ πρόσθεσε πως «αγαπήθηκε, αλλά πρώτα απ όλα αγάπησε».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλοι μαζί κλήρος και λαός μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη που βρίσκεται πίσω από το ιερό όπου τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Να αναφερθεί ότι πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας αλλά και της Σαλαμίνας στον μητροπολιτικό ναό για να τιμήσουν τη μνήμη του μακαριστού ποιμενάρχη.

Στο τέλος ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε θερμά τους ιεράρχες για την σημερινή τους παρουσία.

Larisa