ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Δαμασι

Αυλαία με πανδαισία παραδοσιακών χορών από ΕΜΣ Δαμασίου το Σάββατο 22/6


Του Αστέριου Στέλιου Σεΐζη

Καλοκαίρι έφτασε και στο Δαμάσι έχουμε 4 μήνες χωρίς κλαρίνο – παρτι !!!

Από το Φεβρουάριο που έκανε τη χοροεσπερίδα ο Δαμασιακός έχουμε να ακουσούμε live κλαρίνα στο χωριό μας και μας έπιασε ένα τύπου … σύνδρομο στέρησης.
Έτσι λοιπόν, επειδή Δαμάσι χωρίς “πανηγύρι” δεν γίνεται, όπως επίσης δεν γίνεται να έχεις να ακούσεις το κλαρίνο του Γιάννη Ζιάκου και την φωνή της Λένας Ζέττα και του Λάζαρου Σατραζέμη από τον χειμώνα στο χωριό σου, ο ΕΜΣ Δαμασίου φρόντισε για αυτό !!!
Με μια πραγματική γιορτή της παράδοσής μας, ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου, το Σάββατο 22/6/2019 στις 21:00μ.μ κλείνει την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα του για αυτή τη χρόνια, με μια μεγάλη χοροεσπεριδα στον αύλιο χόρο του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου.

Δαμασι
Παιδιά από 5 μεχρι 18 χρονών θα χορέψουν με κέφι και μεράκι παραδοσιακούς χορούς από πολλά μέρη της Ελλάδας συνοδευόμενα από την πολύ καλή και αγαπητή στους Δαμασιώτες, ορχήστρα του σπεσιαλίστα του είδους Γιάννη Ζιάκου και τις υπέροχες φωνές των Λένα Ζέττα και Λαζάρου Σατραζέμη.

Χοροί και τραγούδια της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, των Βλάχων καθώς και της Μακεδονίας με τη Θράκη, είναι μόνο μερικά από τα είδη της παραδοσιακής μουσικής που θα απολαύσουμε το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2019 στο δημοτικό σχολείο του Δαμασίου.

Δαμασι

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest