ΚΕΛΛΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

κελλασ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΈΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και, συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο, κ. Η. Ρεράκη, τον Αντιπρόεδρο, κ. Ι. Κουρεμπελέ, και το μέλος κ. Δ. Οικονόμου, είχε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Σε συνέχεια της τιμητικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον αν. Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ για τη «συνδρομή του υπέρ της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών και τον σεβασμό του προς την Εκκλησία», η Πανελλήνια Ένωση συνεχάρη, αντιστοίχως, τον κ. Κέλλα, συζητώντας την πολιτική, που θα ακολουθήσει η ΝΔ ως κυβέρνηση, σε σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών, με τον Λαρισαίο πολιτικό να επισημαίνει:

«Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών με περιεχόμενο, που θα ανταποκρίνεται στην ομολογία της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, αποκρυσταλλώνεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ απορρέει από το Σύνταγμά μας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επικρατούσα θρησκεία της χώρας είναι η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, ενώ η νομοθεσία μας προβλέπει τη διδασκαλία άλλων δογμάτων και θρησκειών για τους πιστούς και τα τέκνα αυτών. Η Ελληνική Δημοκρατία σέβεται τους πάντες, αλλά δεν δύναται να αυτοπεριορισθεί και να επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυρίαρχου λαού. 

Ως κυβέρνηση, θα διασφαλίσουμε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών θα ανταποκρίνεται στη διδασκαλία της Πίστης μας και δεν πρόκειται, ασφαλώς, να αποστερήσουμε τη δυνατότητα στους πιστούς άλλων δογμάτων και θρησκειών να διδάσκονται τα δικά τους Θρησκευτικά. Απορρίπτουμε τη λογική της απερχόμενης Κυβέρνησης, που προήγαγε την καθιέρωση της θρησκειολογίας αντί των Θρησκευτικών.

Επιπλέον, ως Νέα Δημοκρατία, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ταχθήκαμε κατά της ουδετεροθρησκείας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία μεταβολή στο καθεστώς της μισθοδοσίας των κληρικών.

Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί, προκειμένου να εξετάσουμε κάθε δυνατότητα ενίσχυσης της ελληνορθόδοξης συνείδησης, με γνώμονα την ενότητα του λαού μας. Η Ελλάδα θα είναι πάντοτε Πατρίδα της Ορθοδοξίας».  

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κελλασ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest