Χαλάζι έπληξε περιοχές του Δήμου Τυρνάβου (φώτο)

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΤΎΡΝΑΒΟΥ

Δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επληξαν την ευρύτερη περιοχή του Τύρναβου δεν περιελάμβαναν μόνο την πολυ έντονη βροχή με ισχυρό αέρα αλλά είχαμε και χαλαζόπτωση σε συγκεκριμένο σημείο στην περιοχή Αμαρι όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι μας και διαπιστώσαμε τάχιστα όταν επισκέφθηκαμε την περιοχή ενώ ελπίζουμε να μην έπληξε άλλες περιοχές.

Αμεσα ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Αστεριος Τσικριτσης επικοινωνήσε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ.Μιχαλη Λιοντο οπου του εξέθεσε την νέα ζημιά που έπληξε τους παραγαγωγους του Δημου Τύρναβου ενώ πήρε την διαβεβαίωση ότι άμεσα θα μεριμνήσει ο οργανισμός και από αύριο οι παραγωγοί μπορούν να ξεκινήσουν δηλώσεις ζημιάς. Καλουμε λοιπον όλους τους πληγέντες παραγωγούς από αύριο και εντός 15 ημερών να πάνε να δηλώσουν τις καλλιέργειες τους που έπαθαν ζημιά από την χαλαζόπτωση.

Ενω απαιτούμε να υπάρξουν άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις-αποζημιώσεις διότι τίθεται για ακόμη μια φορά ζήτημα επιβίωσής των αγροτών και των οικογενειών τους. Αμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που να αποζημιώνει στο 100%της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αιτία χωρίς αύξηση των ασφαλίστρων με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.