Η Ελασσόνα αποχαιρέτησε το 15χρονο «αγγελούδι» – Πάνδημη η κηδεία της μικρής Κατερίνας

Μέσα σε ατμόσφαιρα οδύνης και αβάσταχτου πόνου η Ελασσόνα αποχαιρέτησε χθες το μεσημέρι την άτυχη 15χρονη μαθήτρια Κατερίνα Παν. Γκανάτσιου, που «έφυγε» από τη ζωή χτυπημένη από καρκίνο.

Ο θάνατος της 15χρονης συγκίνησε ιδιαίτερα αφού τους τελευταίους 10 και πλέον μήνες έδωσε γενναία μάχη με την ανίκητη ασθένεια, πάντα με θάρρος, ψυχραιμία, αξιοπρέπεια και χαμόγελο.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρουν δικοί της άνθρωποι, πως για τη νεαρή Ελασσονίτισσα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Αποκατάστασης «Ελπίδα» (όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες) δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και δεν έκρυψαν τον θαυμασμό τους για το κουράγιο και την υπομονή με τα οποία αντιμετώπιζε το δύσκολο πρόβλημα της υγείας της, ελπίζοντας πάντα στο θαύμα.

Η οικογένεια Γκανάτσιου διατηρεί το γνωστό κέντρο εστίασης – πιτσαρία «Προάστιο» στην πόλη της Ελασσόνας.

Στην Εξόδιο Ακολουθία στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου(συνοικία Αμπελοκήπων) χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Μπίσμπας και οι ιερείς των ενοριών της Ελασσόνας και της επαρχίας.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της 15χρονης Κατερίνας (Παναγιώτης Γκανάτσιος και Θεοδώρα Νίκου) και τα αδέλφια της.

Ανάμεσα στις παρουσίες, παλιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί της περιοχής, επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, και δεκάδες άτομα από το Λυκούδι, το Μικρό Ελευθεροχώρι, την Ελασσόνα, συμμαθητές της νεαρής Κατερίνας και πολύς κόσμος.

Όλοι μιλούσαν με δάκρυα για το χαρισματικό, χαμογελαστό και ευγενικό κορίτσι, που έχασε μια απρόσμενη «μάχη» στο ξεκίνημα της ζωής της.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «άναψαν» για τα καλά, από δεκάδες άτομα, κοντινούς και μακρινούς φίλους και συγγενείς της οικογένειας της άτυχης Κατερίνας, που ήθελαν να συμπαρασταθούν για τον χαμό της 15χρονης.

* Ψηφίσματα και συλλυπητήρια δημοσιοποίησαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των τριών Δημοτικών Σχολείων, Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο Ελασσόνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, κ.ά.

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Πηγή: eleftheria.gr