ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

ΛΑΡΙΣΑ

Κατσιαντώνης για Δομή Κυψελοχωρίου: “Με το έτσι θέλω” ακυρώνετε τις φωνές των κατοίκων


“Εξέφρασα τις ανησυχίες μου στην προηγούμενη συνεδρίαση που είχαμε πάλι όλοι εδώ, και δυστυχώς  επαληθεύτηκα. Είχα επισημάνει ότι θα έπρεπε να θεωρείτε δεδομένο, ότι η συγκεκριμένη δομή θα προχωρήσει, και ότι θα έπρεπε εκτός από το υπόμνημα που υπογράψαμε, να κινητοποιηθούμε άμεσα, κάτι που έγινε τώρα τελευταία”.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Άδεια σε επιχειρήματα και μεταναστευτική πολιτική χαρακτήρισε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, την απόφαση της κυβέρνησης των τελευταίων 4 ετών για λειτουργία της δομής στο Κυψελοχώρι, στη συνεδρίαση που έγινε στο Μακρυχώρι.

“Η πολιτική της τελευταίας κυβέρνησης κάνει λόγο για στρατηγικές θέσεις φιλοξενίας, πλην όμως δεν έχει καλύψει ούτε τα βασικά. Να διακρίνει τους οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες από τους πρόσφυγες πολέμου, και να μην τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Να σεβαστεί τις φωνές των κατοίκων της περιοχής, και να μη γυρίζει την πλάτη της στα προβλήματα που εγκυμονούν με την επαναλειτουργία του Κέντρου στο Κυψελοχώρι”.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης, συμφώνησε με τους κατοίκους ότι δεν μπορεί κανείς “με το έτσι θέλω” να διαταράξει την κοινωνική ισορροπία της περιοχής ούτε να ακυρώνει τα ζητήματα που υπάρχουν και που καθιστούν απαγορευτική μια τέτοια δομή, όπως τη μη επάρκεια νερού και το μεγάλο αριθμό προσφύγων που σύμφωνα με τα δεδομένα θα είναι δεκαπλάσιοι σε αριθμό από τους μόνιμους κατοίκους. Επισήμανε δε, ότι το ράντισμα των καλλιεργειών δέντρων στην περιοχή, αποτελεί απειλή σοβαρή για την υγεία των ανθρώπων που θα μεταφερθούν εκεί, και σύμφωνα με τους νομικούς η δομή είναι ακατάλληλη για να λειτουργήσει.

ΛΑΡΙΣΑ

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε τις καίριες και ουσιαστικές παρεμβάσεις του προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου ζητούσε την ανάκληση της απόφασης για λειτουργία του Κέντρου στο Κυψελοχώρι. Αδικαιολόγητη και αποπροσανατολιστική βρήκε την απάντηση του Δημήτρη Βίτσα στην αναφορά του, που έγινε με βάση την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας, και που έκανε λόγο για “καλλιέργεια ξενοφοβικών αισθημάτων, τα οποία έχουν ως σκοπιμότητα την τρομοκράτηση του τοπικού πληθυσμού”.

“Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε δίπλα σας, σας το έχω αποδείξει εγώ προσωπικά, και θα είμαι ως το τέλος, λέγοντας “όχι” στη λειτουργία του Κέντρου Μεταναστών στο Κυψελοχώρι” τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης.

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest