Σχολείο «στολίδι» απέκτησε η ορεινή Καρυά Ελασσόνας στον Όλυμπο μετά και τις εργασίες ανακαίνισης και αναμόρφωσης του παλαιού σχολικού κτιρίου που ολοκληρώθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Οι 20 μαθητές του σχολείου, 16 του διθέσιου Δημοτικού και 4 του Νηπιαγωγείου, έχουν πλέον τη χαρά να φοιτούν σε ένα χώρο ελκυστικό και λειτουργικό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα σχολεία των μεγαλουπόλεων, αντίθετα αποτελεί παράδειγμα εκπαιδευτικού χώρου που πολλοί θα επιθυμούσαν.

ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η ανακαίνιση του κτιρίου -που χρονολογείται από το 1930- ήταν αίτημα χρόνων των κατοίκων του χωριού και των μικρών μαθητών. Με πρωτοβουλία της τότε προϊσταμένης του Δ.Σ. Καρυάς Παρασκευής Τσακνάκη και της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Σταυρούλας Κουβέλα, το αίτημα που κατατέθηκε προς το ίδρυμα το 2017, έγινε δεκτό και πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.

64224664 360867891229620 6640833606501531648 n - Τίμησαν το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Καρυά Ελασσόνας62345820 461656774398940 6176138537579053056 n - Τίμησαν το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Καρυά Ελασσόνας

Με τη δωρεά του Ιδρύματος το σχολείο εξοπλίστηκε με διαδραστικό πίνακα, σταθερό υπολογιστή και προτζέκτορα. Έγινε αλλαγή των εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, αναδείχθηκε η πέτρα με την οποία ήταν χτισμένο το σχολείο, έγιναν ηλεκτρολογικές εργασίες και επικάλυψη της εξωτερικής σκάλας με πέτρα Πηλίου. Ακόμη διαμορφώθηκε ο εξωτερικός χώρος με γήπεδα ποδοσφαίρου και βόλεϊ ενώ τοποθετήθηκε συναγερμός και σύστημα πυρανίχνευσης.

ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το πρωί της Παρασκευής 7-6-2019 στην αυλή του σχολείου και ώρα 11:00 διοργανώθηκε εκδήλωση σε ένδειξης τιμής και ευγνωμοσύνης στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και σύσσωμη η τοπική κοινωνία αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκφράσουν και δημόσια τις θερμές τους ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», καθώς με την πολύτιμη βοήθειά τους έγινε πραγματικότητα ένα έργο ζωής.

ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

GIF 300x250 - Τίμησαν το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Καρυά Ελασσόνας

ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό και χαιρετισμό από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας Βησσαρίωνα, ο οποίος έστειλε το μήνυμα της ανάγκης στήριξης των απομακρυσμένων περιοχών για την παραμονή των νέων στον τόπο τους και της σημασίας του σχολείου και της εκπαίδευσης στην εξέλιξή τους και δώρισε μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής εκκλησίας μια εικόνα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χαιρετισμούς και ευχαριστίες προς το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απηύθυναν στη συνέχεια ο προϊστάμενος του Δ.Σ. Καρυάς Μητσιάκος Φώτιος, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καρυάς Κουβέλα Σταυρούλα, η εκπαιδευτικός του Δ.Σ. Καρυάς Τσακνάκη Παρασκευή, η εκπρόσωπος του Συλλόγου και Κηδεμόνων Σαπουνά Αγγελική, ο πρόεδρος της κοινότητας Καρυάς κος Σακελλαρίδης Γεώργιος, η εκπρόσωπος της Δ/νσης ΠΕ Λάρισας κα Χατζημίχου Κωνσταντίνα και ο κος Παπαϊωάννου Αποστόλης ο οποίος έχει διατελέσει δάσκαλος και διευθυντής του Δ.Σ. Καρυάς από το 1967 ως το 1985.

ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Έπειτα το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος κος Αλεξόπουλος Σπύρος ο οποίος ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους για την τιμητική αυτή εκδήλωση και τόνισε την καλή συνεργασία που είχε με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση της δωρεάς.
Στη συνέχεια, στους εκπροσώπους του Ιδρύματος κ.κ. Σ. Αλεξόπουλο και Ν. Παταριά που παραβρέθηκαν, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και δώρα όπως καλάθια με τοπικά προϊόντα που ετοίμασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Ιδιαίτερα οι μαθητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους με ζωγραφιές, ποιήματα, τραγούδι, χορό και παιχνίδι.

Στο τέλος της εκδήλωσης ένας μπουφές με παραδοσιακές τοπικές γεύσεις που ετοιμάστηκε από τους γονείς των μαθητών αλλά και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού στήθηκε για τους παρευρισκόμενους.

ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 

PLATANOS1 e1572621109197 - Τίμησαν το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Καρυά Ελασσόνας
Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts