Καταγγελία σοκ για τις Πανελλαδικές: Εργοδότες δεν έδωσαν άδεια σε μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων για να γράψουν!

χαμόγελο-παιδιού
ελλαδα

Δεν τους επέτρεψαν ούτε καν να αλλάξουν βάρδια – Ανάλογη αναισθησία επέδειξαν και συνάδελφοί τους, σύμφωνα με την καταγγελία της Λυκειάρχου

Μια καταγγελία σοκ από την Κρήτη κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου, και αφορά την απίστευτη αναισθησία που επέδειξαν εργοδότες στα Χανιά, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν άδεια σε μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ για να δώσουν Πανελλαδικές.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, μέσα σε μία ημέρα 4 μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, είδαν να γκρεμίζονται οι κόποι μια ολόκληρης χρονιάς και να «σβήνουν» τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο. Την Παρασκευή, στην αφετηρία της κούρσας των 104.040 υποψήφιων για μία από τις 74.692 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας, μόλις 2 από τους μαθητές της Λυκειάρχου Ευαγγελίας Σαρρή, κατάφεραν να βρεθούν στην εκκίνηση, αφού για 4 συμμαθητές τους, εργοδότες και «συνάδελφοι» τους προέβαλαν ανυπέρβλητα εμπόδια, στερώντας τους την ευκαιρία της συμμετοχής.

«Θα μπορούσαν να αλλάξουν βάρδια, για να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω δε, ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους» ήταν το αρχικό σχόλιο της κας Σαρρή που με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε το γεγονός, ως εξής: «Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις. Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. Μόνο ντροπή και οργή γι αυτή την κατάσταση. Ούτε να σχολιάσω δεν μπορώ… Ντροπή!».

Μιλώντας στο zarpanews.gr η Λυκειάρχης του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων εξέφρασε την θλίψη της, μόλις ενημερώθηκε ότι δεν παρουσιάστηκαν οι μαθητές στην πρεμιέρα των εξετάσεων. «Μόνο ντροπή και οργή αισθάνομαι γι αυτή την κατάσταση. Τους είχαμε ενημερώσει μήπως θα μπορούσαμε εμείς να επικοινωνήσουμε με τους εργοδότες τους, αλλά αρνήθηκαν φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους. Περίμενα πως σήμερα θα τα καταφέρναν… Όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, που έδωσαν με τη συναίνεση των εργοδοτών τους. Μιλάμε για 4 μέρες, που διαρκούν οι εξετάσεις, για λίγες ώρες που θα ήταν στο εξεταστικό και αμέσως θα επέστρεφαν στη δουλειά τους» τόνισε απογοητευμένη η κα Σαρρή στο zarpanews.gr.

Πολύ δύσκολο να συμμετάσχουν στις Επαναληπτικές

Μαθητές, περίπου σαράντα χρονών, οικογενειάρχες, χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση, κάποιοι εκ των οποίων ερχόντουσαν εκτός Χανίων για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Κάποιοι που φοίτησαν τέσσερα χρόνια και κάποιοι που πήγαν στο σχολείο φέτος, χωρίς καμία απουσία. Που είχαν πρωταρχικό στόχο το απολυτήριο και τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες, κάτι που έβλεπαν ως μία δεύτερη ευκαιρία ζωής. Αποφασισμένοι να συναγωνιστούν τους χιλιάδες συνυποψήφιούς τους, χωρίς φροντιστήρια και με μόνο εφόδιο, μερικές ώρες μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας.

«Πλέον το να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές που γίνονται μόνο το Σεπτέμβριο στην Αθήνα, είναι πολύ δύσκολο για αυτούς… Χρειάζεται να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση, που να αποδεικνύει ότι είχαν πρόβλημα υγείας και να πάνε να δώσουν στην Αθήνα…» επισημαίνει η κα Σαρρή προσθέτοντας με πικρία «εδώ δεν μπόρεσαν να πάνε στα Χανιά…»

Το λυπηρό πάντως σε αυτό το θέμα, θα λεγε κανείς πως δεν είναι τόσο η χαμένη χρονιά των μαθητών. Υγεία και δίψα για μάθηση να έχουν και μπορούν να δώσουν του χρόνου ξανά για να «περάσουν». Αυτοί όμως που σίγουρα «κόπηκαν» από τις «εξετάσεις» της ζωής, είναι οι εργοδότες και οι συνάδελφοί τους, που τους στέρησαν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Κάτι που δυστυχώς φανερώνει σε όλο της το μεγαλείο την ένδεια που βιώνουν οι εργασιακές σχέσεις εν έτει 2019 και την έλλειψη συναδελφικότητας.

Πηγή: zarpanews.gr

TIRNABOS-NEA-ENOIKIAZETAI
Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13775 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*