Τη Δευτέρα 20 Μαΐου  2019 ,επισκέφθηκε το σχολείο μας, το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  κ. Ευτυχία  Ασπροδίνη, ύστερα από πρόσκληση του Δ/ντή κ. Ν. Πορτέση.   

Πιο συγκεκριμένα , στα  πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας, οι μαθητές των τμημάτων B1, B2, B3  της B τάξης είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν, μια εκπληκτική παρουσίαση από την  κ. Ε. Ασπροδίνη ,με θέμα «Εγκέφαλος – αλήθειες και ψέματα», στην οποία συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον οι μαθητές, μέσω ερωτήσεων που τους τέθηκαν.

Τίρναβος σχολειο

Αρχικά, η κ. Ασπροδίνη  ενημέρωσε τους μαθητές για το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατόπιν  τους παρουσίασε τις βασικές έννοιες για το νευρικό σύστημα και τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου . Τέλος  έκλεισε την παρουσίασή της με τις δράσεις του Θερινού Σχολείου Νευροεπιστημών , που η ίδια διοργανώνει , όπου μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή  επίδειξη εκτομής εγκεφάλου πειραματόζωου και παρασκευάσματος τομών του ιππόκαμπου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της δομής αυτής, που αφορά στη μνήμη και τη μάθηση.

Τίρναβος σχολειο

Το «Θερινό Σχολείο Νευροεπιστημών» είναι ένα πρόγραμμα ερευνητικού και εξερευνητικού χαρακτήρα, όπου μαθητές της Β/θμιας  Εκπαίδευσης  έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το αντικείμενο των Νευροεπιστημών, σε τελευταίας τεχνολογίας Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με πρωτότυπες, ενδιαφέρουσες και διαδραστικές μεθόδους, που κάνουν τη μάθηση παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές γνωρίζουν σημαντικές επιστημονικές έννοιες, εξοικειώνονται με απαιτητικές εργαστηριακές τεχνικές, αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα και την δημιουργικότητά τους και αναδεικνύουν τις ατομικές τους δεξιότητες.

Τίρναβος σχολειο

Ο  Δ/ντής του  σχολείου, ο Σύλλογος καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου,  καθώς και οι μαθητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια την Αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,   κ. Ευτυχία Ασπροδίνη , τόσο για την ευγενική καλοσύνη της να αποδεχτεί την πρόσκληση και να  επισκεφθεί το σχολείο μας, όσο και για την εξαιρετική της παρουσίαση για τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο. Ήταν μια επίσκεψη που ενθουσίασε τους μαθητές και τους προκάλεσε να εντάξουν το συγκεκριμένο τμήμα στους μελλοντικούς τους στόχους!

Τίρναβος σχολειο

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *