«ΦιλόΔημος»: 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Λαρισαίων και Τυρνάβου

λαρισα, τυρναβος

Νέες εντάξεις 58 έργων και μελετών του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 135.922.680,11 ευρώ, εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Οι νέες εντάξεις αφορούν στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, της αγροτικής οδοποιίας και της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών (κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας κ.ά.).

Όπως έχει τονίσει ο Υπουργός Εσωτερικών, το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» αφορά σε εκατοντάδες έργα σε όλη τη χώρα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές δίνονται στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια, για να ωριμάσουν επιτέλους μελέτες που για χρόνια ήταν στο συρτάρι και να υλοποιηθούν στοχευμένα έργα βασικών υποδομών, τα οποία τα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, εντάσσεται το έργο «Κατασκευή συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων υδάτων συνοικιών Αγ. Θωμά – Φιλιππούπολης (Βόρειο τμήμα)», για τη ΔΕΥΑ Λαρισαίων με το ποσό της χρηματοδότησης να ανέρχεται στα 800.000 ευρώ, καθώς και το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Τυρνάβου» για το Δήμο Τυρνάβου με το ποσό της χρηματοδότησης να ανέρχεται στα 700.000 ευρώ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ


κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest