Χρ. Τσιόπας: Επιτέλους. Μόνιμοι υπάλληλοι στην καθαριότητα του Δήμου Τυρνάβου.

χαμόγελο-παιδιού
τσιοπας

Γράφει ο Χρήστος Τσιόπας αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμου Τυρνάβου.

Ο Δήμος Τυρνάβου διαθέτει μόνο έναν(1) μόνιμο υπάλληλο στην υπηρεσία καθαριότητας.

Όλοι οι άλλοι εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρχουν πολλές ελλείψεις (όπως σήμερα, λόγω έλλειψης προσωπικού δεν γίνεται αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών). Επίσης υπήρξαν τεράστια προβλήματα με την αποκομιδή των σκουπιδιών και αυτό ταλαιπώρησε την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, τους εργαζόμενους, εμένα προσωπικά αλλά κυρίως τους δημότες.

Οι ευθύνες βαραίνουν διαχρονικά όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και όσους διετέλεσαν δήμαρχοι πριν το 2010, που προτιμούσαν να έχουν εργαζόμενους όμηρους και εξαρτώμενους μέσω συμβάσεων, ενισχύοντας έτσι τις πελατειακές τους σχέσεις. Ευτυχώς, οι προσπάθειες που έγιναν τα τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση, έφθασαν στο τέλος και τελειώνει έτσι οριστικά το προηγούμενο καθεστώς.

Νοιώθω μεγάλη ανακούφιση και ικανοποίηση για αυτή τη θετική εξέλιξη. Δικαιώθηκαν και οι προσπάθειες του Δημάρχου κ. Σαρχώση Παναγιώτη και της δημοτικής αρχής, με στόχο να αποκτήσει μόνιμο προσωπικό στο τομέα της καθαριότητας ο Δήμος Τυρνάβου. Τελικά παρά την μεγάλη καθυστέρηση από τον ΑΣΕΠ, η διαδικασία ολοκληρώθηκε.

‘Έτσι ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας παίρνει καλή ‘’προίκα’’ που σε συνδυασμό με την ορθολογική οργάνωση, τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που πήραμε αυτά τα χρόνια ( όπως καθιέρωση ξεχωριστών ρευμάτων κάτι που αλλάζει σιγά-σιγά και τη νοοτροπία των πολιτών), αλλά και την δυνατότητα που έχει πλέον ο Δήμος, προμήθειας νέων απορριμματοφόρων, κάνει καλύτερους τους όρους αποκομιδής των απορριμμάτων .

TIRNABOS-NEA-ENOIKIAZETAI
Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13775 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*