«Έφυγε» ο Λαρισαίος Λάκης Κουτσώνας

λαρισα

Η Αθλητική Ένωση Λάρισας με ανακοίνωση της αναφέρει:

Θλιβερή ημέρα για την ΑΕΛ η σημερινή. Ο Λάκης Κουτσώνας, ο εμβληματικός αρχηγός των Ιερολοχιτών, μετά από σύντομη μάχη και νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν είναι πια μαζί μας.

Ο Λάκης Κουτσώνας μεγάλωσε κυριολεκτικά στο Αλκαζάρ και από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της ΑΕΛ ήταν κοντά της. Μαζί με τους φίλους και συνοδοιπόρους του, εμπνεύστηκε και ίδρυσε τον πρώτο σύνδεσμο φιλάθλων της ομάδας, τον Σ.Φ.Ο. που μετονομάστηκαν το 1970 στους θρυλικούς Ιερολοχίτες. Οργάνωσε την κερκίδα, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, πάλεψε, χάρηκε, πικράθηκε, ακόμα και τιμωρήθηκε για την αγαπημένη μας ομάδα, σε εποχές δύσκολες τόσο για την ΑΕΛ όσο και για το οπαδικό κίνημα που ακόμα ήταν στα σπάργανα. Κάθε παιδί της εποχής που ένιωθε κοντά στην ομάδα, περνούσε από τους Ιερολοχίτες για να ανδρωθεί ΑΕΛικά και ο Λάκης Κουτσώνας μαζί με όλους τους άξιους συντρόφους του ήταν εκεί για να τους καθοδηγήσει και να τους προστατεύσει. Μέσα από τους Ιερολοχίτες, ξεπήδησαν οι πρώτοι που δημιούργησαν με τη σειρά τους τον σύνδεσμο των Μonsters.

Ακόμα και μετά την οπαδική του «αποστρατεία», ο Λάκης Κουτσώνας συνέχισε να νοιάζεται και να αγωνιά για την ομάδα μας. Ο λόγος του χαρακτηριζόταν πάντα από το ήθος και την ευγένεια του χαρακτήρα του, αλλά και από το πάθος και το δυναμισμό πως πάντα εμείς, ο κόσμος της πόλης έχουμε χρέος να είμαστε ενεργοί και σε επαγρύπνηση. Οι συμβουλές προς τους νεότερους ήταν πάντα διακριτικές μα και πολύτιμες. Δε σταμάτησε ποτέ, παρά τα προβλήματα υγείας του, να φροντίζει το πλούσιο βυσσινί αρχείο του, με εκατοντάδες φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, άρθρα και αφιερώματα, πάντα πρόθυμος να το διαθέσει σε όποιον του ζητούσε κάτι και με όνειρο να δει μια μέρα το Μουσείο της ΑΕΛ.

Η μνήμη του Λάκη Κουτσώνα θα παραμείνει ζωντανή όχι μόνο στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του, αλλά και σε όλους μας. Η άδολη και φλογερή αγάπη του για την ΑΕΛ θα παραμείνουν παράδειγμα για όλους εμάς. Και είναι από τις ελάχιστες φορές που πραγματικά οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν αυτόν τον άνθρωπο, τυχεροί όσοι τον γνωρίσαμε και τον ζήσαμε.


Καλό σου ταξίδι «κύριε» Λάκη μας, χαιρετισμούς στο club του παραδείσου.
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest