Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Στον ΕΛΓΑ Λάρισας ο νέος Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης

ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΕΜΠΩΝ

Τον Διευθυντή του περιφερειακού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο επισκέφθηκε ο νέος Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από αμυγδαλοπαραγωγούς του δήμου Τεμπών και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού του, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των διαδικασιών αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής Συκουρίου, που επλήγησαν από το φαινόμενο της ακαρπίας εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικράτησαν στα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

IMG 673eac5c68ab4124bc5b5c8655d3d93e V - Στον ΕΛΓΑ Λάρισας ο νέος Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης

Ο κ. Λιόντος ενημέρωσε τον κ. Μανώλη ότι οι διαδικασίες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας των μετεωρολογικών δεδομένων που επικράτησαν τη χρονική περίοδο που εμφανίστηκε το φαινόμενο του παγετού.
Ο νέος Δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης σε σχετική ανακοίνωση δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνω ύστερα από τη σημερινή συνάντηση που είχα με τον Δ/ντη του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Λιόντο ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις και τις εφησυχαστικές δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη και του διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ για άμεσες αποζημιώσεις στους αμυγδαλοπαραγωγούς του Συκουρίου, ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία Βάθης τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, αλλά και στο δήμο Τεμπών, οι διαδικασίες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας των μετεωρολογικών δεδομένων. Κατόπιν τούτων, επικοινώνησα σήμερα τηλεφωνικά με τον κ. Υπουργό Β. Κόκκαλη, ο οποίος μου είπε ότι στις αρχές Ιουνίου θα γνωστοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των δεδομένων και η θετική ή αρνητική γνωμοδότηση για αποζημίωση.

Η καθυστερημένη απάντηση των αρμόδιων φορέων στα δίκαια αιτήματα των αμυγδαλοπαραγωγών της περιοχής μας, εύχομαι να μην σχετίζεται με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των επικείμενων εθνικών εκλογών, πλήττοντας έτσι περαιτέρω το δοκιμαζόμενο αγροτικό εισόδημα των παραγωγών, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη που νομοθέτησε η τωρινή κυβέρνηση».


IMG 81456dd99cf93d2a98b870aad6be9e0f V - Στον ΕΛΓΑ Λάρισας ο νέος Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Στον ΕΛΓΑ Λάρισας ο νέος Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης

collage - Στον ΕΛΓΑ Λάρισας ο νέος Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης


Pin It on Pinterest