Στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών πραγματοποιήθηκε η λήξη των εσπερινών κηρυγμάτων με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Εκατοντάδες χριστιανοί συνοδευόμενοι από τους εφημερίους των ενοριών προσήλθαν προκειμένου να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου.

liksi kirigmatwn AgParask Tempi 1 - Λήξη των Εσπερινών Κηρυγμάτων στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών

Στο κήρυγμα του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης μίλησε για την πνευματική δίψα. Την δίψα για τον Θεό και την αιωνιότητα, την δίψα για την αλήθεια και τη ζωή, τη σφοδρή επιθυμία που νιώθει η ψυχή, που δεν βρίσκει ανάπαυση στα υλικά αγαθά, αλλά ποθεί ανυπόμονα κάτι το ανώτερο. Όταν λοιπόν ο πιστός έχει μία τέτοια δίψα, ουσιαστικά ποθεί την αγιότητα και την τελειότητα. Ποθεί, είτε το καταλαβαίνει είτε όχι, τον ίδιο τον Χριστό.

liksi kirigmatwn AgParask Tempi 2 - Λήξη των Εσπερινών Κηρυγμάτων στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών

Γι’ αυτό και ο Κύριος λέει: «Ο διψών ερχέσθω προς με και πινέτω». Και λέγοντας «ύδωρ ζών», εννοούμε την πανσθενουργό Χάρις του Αγίου Πνεύματος, που χορηγείται στους πιστούς. Η Χάρις αυτή ρέει άφθονα ως ποταμός ανεξάντλητος και δροσίζει την ψυχή κάθε βαπτισμένου Ορθοδόξου Χριστιανού. Είναι το διαυγές, πεντακάθαρο και άφθονο νερό της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος, του Αγίου Ευαγγελίου, που ποτίζει τις ψυχές, τις ζωογονεί, τις κάνει καρποφόρες σε έργα αρετής και αγιότητος.

GIF 300x250 - Λήξη των Εσπερινών Κηρυγμάτων στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών

liksi kirigmatwn AgParask Tempi 3 - Λήξη των Εσπερινών Κηρυγμάτων στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών
Μετά την ακολουθία του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος διέμεινε στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά το αναμνηστικό της λήξεως και ευχήθηκε σε όλο το ποίμνιο του μα παραμένει άγρυπνο και να μελετά καθημερινώς τον Λόγο του Κυρίου μας.

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts