Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Ενημέρωση μαθητών για τους κινδύνους του Διαδικτύου στο 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου

TYRNABOS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13/05/19 η ενημέρωση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Δημήτριος Λιόβας, ο οποίος αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τρόποι προστασίας από τους κινδύνους, με τη βοήθεια ειδικών λογισμικών, αλλά και χρήσιμων συμβουλών προς τους μαθητές.

SANY4573 - Ενημέρωση μαθητών για τους κινδύνους του Διαδικτύου στο 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στον εθισμό, στην αποπλάνηση ανηλίκων, στα Fake News, στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως cyber bullying ενώ, στο τέλος της παρουσίασης, δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους μαθητές για υποβολή ερωτήσεων.

SANY4573 - Ενημέρωση μαθητών για τους κινδύνους του Διαδικτύου στο 2ο Γυμνάσιο ΤυρνάβουSANY4576 - Ενημέρωση μαθητών για τους κινδύνους του Διαδικτύου στο 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο νέο ευρωπαϊκό κανονισμό (GDPR), ένα νέο νομικό πλαίσιο κανόνων που εφαρμόζεται ήδη από τις 25 Μαΐου και αποσκοπεί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για είσοδο των παιδιών κάτω των 15 ετών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μόνο με γονική συναίνεση.

SANY4575 - Ενημέρωση μαθητών για τους κινδύνους του Διαδικτύου στο 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι –όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Νικόλαος Πορτέσης- με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους έδειξαν να ενθουσιάζονται τόσο με τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν, όσο και με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας.


30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Ενημέρωση μαθητών για τους κινδύνους του Διαδικτύου στο 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου

collage - Ενημέρωση μαθητών για τους κινδύνους του Διαδικτύου στο 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου


Pin It on Pinterest