Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι

Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Τυρνάβου κ. Σάμερ – Αθανάσιου Αμάρι στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα.

Ο κ. Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι τόνισε και υπογράμμισε, πως κάποιοι παραπληροφορούν τον κόσμο ότι  αν είμαστε εμείς η επόμενη δημοτική αρχή θα επαναφέρουμε το 80% στο νερό, κάτι τέτοιο φίλες και φίλοι ούτε έχει ειπωθεί ποτέ αλλά ούτε καν σαν σκέψη υπήρξε ποτέ από κανένα μέλος του συνδυασμού μας. Αυτό ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας κάποιων που προσπαθούν να ανακόψουν την δυναμική μας, μια δυναμική που δίνετε όλοι εσείς στον συνδυασμό μας μέρα με την μέρα, με την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, στον συνδυασμό που θα είναι ο νικητής της Κυριακής.

Αναλυτικά η ομιλία:

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Φίλες και φίλοι,

Δεν είναι εύκολο να εκφράσω με λόγια τι ακριβώς αισθάνομαι για την σημερινή σας παρουσία. Μία παρουσία που μας γεμίζει με αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους, για τη στήριξή σας και την τιμή που μου κάνετε με την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ έναν έναν προσωπικά. Χαίρομαι που παρευρίσκονται άνθρωποι που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση και πρόσφεραν στον τόπο μας. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα. Σας ευχαριστώ!

1 9 - Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι

Φίλες και Φίλοι,
Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, την 26η Μαΐου, διεξάγονται σε μια δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα και τον Δήμο μας. Θα διεξαχθούν σ’ ένα περιβάλλον, όπου ο Δήμος μας, χρειάζεται όραμα, στόχους και λύσεις, προκειμένου να υπάρξει προοπτική για το μέλλον του Δήμου και τις υπηρεσίες του προς τους δημότες. Η κρίση που σήμερα μαστίζει σε όλα τα επίπεδα την κοινωνία, δεν πρέπει, να μας αποπροσανατολίσει, από τις βασικές μας αρχές και αξίες.

O θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι θεσμός, συνταγματικά κατοχυρωμένος και αποτελεί έκφραση, άμεσης δημοκρατίας, με την ψήφο του δημότη. Έχει ως σκοπό, να είναι δίπλα στον πολίτη, να ενισχύει την κοινωνική συνοχή, να δίνει λύσεις και διεξόδους στα προβλήματα της καθημερινότητας και να πραγματοποιεί μικρά και μεγάλα έργα. Κυρίως έργα υποδομής, που μπορούν να φέρουν την αειφόρο βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο.

Είμαι χαρούμενος γιατί καταθέσαμε στο πρωτοδικείο έναν δυναμικό, πλήρη συνδυασμό, ο οποίος επικυρώθηκε από το πρωτοδικείο και πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να πω σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία με έναν όμορφο αγώνα. Οι υποψήφιοί μας προέρχονται από όλα τα επαγγέλματα, όλες τις ηλιακές ομάδες, όλες τις κοινωνικές ομάδες. Στο ψηφοδέλτιό μας συνθέτουμε την εμπειρία των μεγαλύτερων με τον ενθουσιασμό και τις καινοτόμες ιδέες των νέων!

2 7 - Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι

Οι υποψήφιοί μας έχουν ήθος, εντιμότητα, ικανότητες, δεξιότητες και συμφωνούν με τις βασικές αρχές και αξίες του συνδυασμού μας. Είναι ένα ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ!!!!!

Αγαπητοί Υποψήφιοι σας ευχαριστώ από καρδιάς, που με εμπιστευτήκατε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να κάνουμε αυτό το όμορφο ταξίδι με προορισμό έναν δήμο ανθρώπινο, πρωτοπόρο, καινοτόμο, πράσινο, οικονομικά εύρωστο, «έξυπνο», πόλο έλξης, με χαμογελαστούς δημότες, που ταυτιστήκατε με το όραμά μου και συνδιαμορφώσαμε το  Πρόγραμμά μας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να φθάσουμε στον προορισμό μας, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που θα συναντήσουμε.

Ευχαριστώ όμως και τους εκατοντάδες πολίτες του Δήμου, που μας στηρίζουν αθόρυβα, που μας προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους, που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε και μας γεμίζουν με αισιοδοξία. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνουν μέρα με τη μέρα σε έναν συνδυασμό που αποτελείται κυρίως από νέους ανθρώπους αλλά και ανθρώπους που ασχολούνται πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση.  

4 7 - Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι

Φίλες και φίλοι

«Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών μας στον Δήμο Τυρνάβου και  βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας, της ισοτιμίας, της εντιμότητας, των δημοκρατικών διαδικασιών. Σέβεται και εκτιμά την σοφία και εμπειρία των «παλιών» και τα συνθέτει με τον ενθουσιασμό των νέων, τα όρια σκέψης και δράσης των οποίων είναι μεγαλύτερα, για να βρίσκει τις λύσεις. Ότι ακριβώς απαιτεί το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο.

Εμείς όταν μιλάμε, κοιτάμε τον συνδημότη μας στα μάτια, όπως κάνουμε σήμερα, από εδώ και αυτό θα πράττουμε και στο μέλλον ως η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου.

3 7 - Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι

Φίλες και φίλοι,

Ο συνδυασμός μας, βλέπει τον Δήμο Τυρνάβου  Ολόκληρο.
Αγιά Σοφιά, Αμπελώνας, Αργυροπούλι, Βοτανοχώρι, Βρυότοπος, Δαμάσι, Δαμασούλι, Δελέρια, Δένδρα, Λυγαριά, Μαυρόλιθος, Πέρα Χώρα, Πλατανούλια, Ροδιά, Τύρναβος, Αγιά Σοφιά.
Είναι για μας ένα ενιαίο σύνολο, αλληλένδετες πόλεις μεταξύ τους, σαν μία πόλη!
Θέλουμε με ισόρροπη ανάπτυξη όλοι οι δημότες σε όλες τις περιοχές να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς διακρίσεις διατηρώντας παράλληλα τις ιδιαίτερες ομορφιές τους.

Σεβόμαστε τα κόμματα αλλά πιστεύουμε ότι ο ρόλος τους είναι η κεντρική πολιτική σκηνή με επιλογές και αποφάσεις που θα διευκολύνουν την αποτελεσματικότητα της κάθε δημοτικής αρχής. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ακηδεμόνευτη. Να αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της και τους πόρους της για την ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών της. Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα ποιες είναι οι ανάγκες τους και τι χρειάζονται για την ανάπτυξη του τόπου τους, καθώς και το πώς θέλουν να ζήσουν. Καλό είναι τα κόμματα να μάθουνε να ακούνε, να αφουγκράζονται τους πολίτες και όχι να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις.

Για μας ο Δήμος έχει συνεχή ροή. Κάθε εποχή έχει τις δικές της προκλήσεις, τα δικά της δεδομένα και τις δικές της προτεραιότητες για το νοικοκύρεμα, την ανάπτυξη και την ευημερία των δημοτών.
Όταν δημιουργείς κάνεις και λάθη και αυτό ισχύει για όλες τις δημοτικές αρχές.
Κανένας Δήμαρχος, καμία Δημοτική Αρχή, δεν θέλουν το κακό του τόπου τους. Καθένας όμως διαχειρίζεται το κάθε τι με τον δικό του τρόπο.

5 7 - Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι

Θα αναγνωρίσουμε όσα θετικά έγιναν, θα τα εξελίξουμε, θα υλοποιήσουμε και νέα έργα και προγράμματα, στην κατεύθυνση, να έχουμε έναν Δήμο που θα χαιρόμαστε να ζούμε όλοι μέσα σ’ αυτόν, που θα εξελίσσεται και θα αναπτύσσεται συνεχώς.
Ο Δήμος μας έχει βαθιές και γερές ρίζες. Ρίζες είναι, η ιστορία του, ο πολιτισμός του, οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οι επαγγελματίες του, οι επιστήμονές του, οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, οι νέες και νέοι, οι αρχαιολογικοί του χώροι, το φυσικό του περιβάλλον, η ευλογημένη εύφορη γη του.
Δέσμευση προσωπικά δική μου αλλά και του συνδυασμού είναι ότι: Με το όραμα, με τις αξίες και τους στόχους μας, με σχέδιο, με μεράκι και αγάπη, με την συνεχόμενη φροντίδα μας, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις οι ρίζες αυτές να βλαστήσουν, να δέσουν έναν γερό κορμό με πολλά όμορφα κλαδιά που θα καρποφορεί συνεχώς στο μέλλον ώστε η κοινωνική ευημερία να μην είναι ουτοπία.

Θέλουμε με ισόρροπη ανάπτυξη, όλοι οι δημότες, σε κάθε περιοχή, να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς διακρίσεις, διευκολύνοντάς τους, διατηρώντας παράλληλα τις ιδιαίτερες ομορφιές τους.

6 5 - Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι

« Η πόλη που θέλουμε» γνωρίζει ότι:
– Ο Δήμος πρωτίστως είναι οι άνθρωποί του. Είναι οι πολίτες που ζουν, εργάζονται και διαβιούν μέσα στα όριά του. Έχουν πρόσωπο, έχουν ανάγκες, έχουν όνειρα. Γι’ αυτό ως δημοτική αρχή πρώτο μέλημά μας θα είναι ο σεβασμός στον πολίτη, η ουσιαστική επικοινωνία μαζί του ώστε να λύνουμε τα προβλήματά του να του ανοίγονται δρόμοι για το μέλλον να ομορφαίνει η καθημερινότητά του.
– Ο Δήμος είναι οι υποδομές του είναι το περιβάλλον που ζει ο πολίτης είναι οι συγκοινωνίες είναι η δυνατότητα που δίνεται στον πεζό να περπατήσει ελεύθερα και χωρίς εμπόδια στους δρόμους αλλά και στον οδηγό να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια. Είναι η καθαριότητα και η πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους, είναι το πράσινο που δεσπόζει στον Αμπελώνα και σπάει το άγριο γκρίζο του τσιμέντου και το μαύρο της ασφάλτου, μετατρέποντας τον Αμπελώνα σε μία όαση πρασίνου. Είναι οι πλατείες και τα πάρκα του περιποιημένα και αισθητικά όμορφα όλον τον χρόνο και όχι μόνον προεκλογικά. Είναι στοιχεία στα οποία πρέπει να στηριχθούμε για να κάνουμε και πάλι τον Αμπελώνα πόλο έλξης γειτονικών πόλεων.

– Είναι ο σεβασμός στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και με ειδικές ανάγκες ικανότητες και οι υποδομές που τους διευκολύνουν.
– Είναι η ασφάλεια. Είναι η φροντίδα των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων. Είναι η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
– Είναι οι χώροι άθλησης και οι υποδομές για τον πολιτισμό και την παιδεία. Είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν κάθε πόλη και χωριό κατάλληλα για το παιδί για την γυναίκα για την απασχόληση ώστε οι νέοι να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

7 5 - Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι

«Η πόλη που θέλουμε» ως Δημοτική αρχή:
– Θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς και συλλόγους του Δήμου με το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου, για να πετύχουμε τα μικρά και τα μεγάλα που θα κάνουν την διαφορά στον Δήμο μας. Στο νέο δημοτικό συμβούλιο οι σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων θα είναι πολύτιμοι συνεργάτες και όχι αντίπαλοι. Εξάλλου δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι μεταξύ μας. Πιστεύω πως ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, όλοι μας, κάνοντας το με αγάπη, για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Φίλες και φίλοι,
Θέλουμε ο δήμος μας να έχει την δική του ταυτότητα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ιστορία του τα πλεονεκτήματά του και το καταπληκτικό Ανθρώπινο Κεφάλαιό του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις υποδομές που θα οδηγούν στην βιώσιμη ισόρροπη ανάπτυξη. Μαζί με τους νέους να διαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου μας. Θέλουμε ο δήμος μας να γίνει μια σύγχρονη πόλη, παράδειγμα προοδευτικής και ανεπτυγμένης κοινωνίας που νοιάζεται για όλους τους δημότες του. Θέλουμε ο δήμος μας να είναι πόλος έλξη τόσο για τους κατοίκους του όσο και για τους ανθρώπους άλλων πόλεων και χωρών.

Διαθέτουμε εμπειρία, γνώση, ενθουσιασμό, μεράκι, αγάπη, όρεξη για δουλειά και συνεργασία, ώστε να κάνουμε με την στήριξή σας το όραμά μας για τον Δήμο Τυρνάβου πραγματικότητα!
Για όλα τα παραπάνω που θέλουμε να πετύχουμε, σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με έργα και δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, αρκεί να υπάρχει θέληση, και τον δικό μας συνδυασμό ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει είναι η θέληση να δημιουργήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει η ανέξοδη παροχολογία και οι ατελείωτες προεκλογικές εξαγγελίες. Εμείς  δεν μηδενίζουμε το έργο καμίας δημοτικής αρχής. Δεν το κάνουμε προεκλογικά, δεν θα το κάνουμε ούτε ως νέα δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου. Η δική μας λογική, είναι η λογική της διάρκειας στην ευημερία.

Μία κινέζικη παροιμία αναφέρει πως : Σε έναν άνθρωπο αν δώσεις ένα ψάρι, θα φάει 1 μέρα.
Αν του δώσεις 10 ψάρια θα φάει 10 μέρες.
Αν του μάθεις να ψαρεύει θα τρώει για όλη του τη ζωή!!!!

Σας έχει διανεμηθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, όπου σε άξονες αναφέρουμε τις σκέψεις μας για το μέλλον του δήμου. Ένα πρόγραμμα που βασίζεται στα δικά σας θέλω, γιατί μαζί με τους δημότες μας συνδιαμορφώσαμε το πρόγραμμα για το μέλλον του δήμου μας.

Σήμερα θα σας αναφέρω κάποια βασικά από αυτούς τους άξονες.

Μολονότι κάθε έργο μας, έχει συνέργεια με όλους τους τομείς της ζωή μας, ομαδοποιήσαμε τους στόχους μας σε άξονες προτεραιότητας και μέτρα.

8 5 - Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι

ΑΞΟΝΑΣ 1. Εσωτερική ανάπτυξη του δήμου

-Σύγχρονες διαδικασίες διοίκησης.

Στενή συνεργασία με τους συμβούλους, τα τοπικά συμβούλια, τους συλλόγους αλλά και μεμονωμένους δημότες.

-Βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών βασισμένη στην τεχνολογία.

-Βελτιστοποίηση των μηχανισμών αντιμετώπισης κινδύνων από φυσικά αίτια.

-Αναβάθμιση της ιστοσελίδας και του πληροφοριακού συστήματος του δήμου.

ΑΞΟΝΑΣ 2. Προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Προστασία του περιβάλλοντος

-Στις συνδετήριες δημοτικές οδούς μεταξύ Τυρνάβου και χωριών φωτισμός με φωτοβολταϊκά για την οδική ασφάλεια.

-Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των δημοσίων κτιρίων και εγκαταστάσεων.

-«Ούτε μια σταγόνα νερού χαμένη»: Ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία υφιστάμενου υδατικού δυναμικού (Τιταρίσιος,  Καναράς, Γαλογάβρα) και ειδικότερα στον Καναρά διευθέτηση του ρέματος προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

-Μελέτη και κατασκευή μικρών υδατοφραγμάτων για την εξυπηρέτηση των γεωργοκτηνοτροφικών αναγκών με έμμεσο αποτέλεσμα την προστασία των πολύτιμων υπογείων υδάτων του δήμου μας.

-Αποτελεσματική, ανταποδοτική και συνεχόμενη στον χρόνο ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση. Θα υλοποιηθεί με ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών ώστε η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή συνήθεια.

-Χώροι εναπόθεσης και συλλογής χρησιμοποιούμενων συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων.

-Κατασκευή μετεωρολογικού σταθμού πρόβλεψης και καταγραφής των καιρικών συνθηκών για άμεση ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

9 4 - Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι

Ποιότητα ζωής

Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων:

-Καταγραφή δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

-Συνέχιση προγράμματος στείρωσης αδέσποτων.

-Τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων σε σημεία που θα μας υποδείξουν οι φιλόζωοι.

-Τοποθέτηση πινακίδων με ειδική σήμανση για την ορθή χρήση (πάρκα, παιδικές χαρές).

-Ενημερωτικές ημερίδες με την συνεργασία φιλοζωικών σωματείων και των κτηνιάτρων.

-Δημιουργία δικτύου διαδρομών για ενίσχυση του δρομικού και ποδηλατικού κινήματος που θα συνδέει το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων για χρήση αθλητικών δραστηριοτήτων γιατί για εμάς ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής.

-Διαμόρφωση των χώρων του παλαιού Δημαρχείου και της αίθουσας εκδηλώσεων Αμπελώνα.

-Αποχέτευση και βιολογικός Δαμασίου.

-Ολοκλήρωση της αποχέτευσης στον Αμπελώνα. Ένα έργο που εμείς είχαμε την θέληση και το ξεκινήσαμε και εμείς θα το ολοκληρώσουμε.

-Διαμόρφωση του κοιμητηρίου στον Αμπελώνα σε συνεργασία με την Εκκλησία.

-Φωτισμός εισόδων Τύρναβος – Αμπελώνα.

-Αγροτική οδοποιία και καθαρισμός των κεντρικών αποστραγγιστικών έργων των αναδασμών σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

-Διαμόρφωση του πάρκου στην είσοδο του Αμπελώνα από Τύρναβο και ανάδειξή του.

-Επαναπροσδιορισμός της τοποθεσίας των παιδικών χαρών στον Αμπελώνα βάση των αναγκών. Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο.

-Εναλλακτική οδική σύνδεση Τυρνάβου – Αμπελώνα.

– Αστική οδοποιία και πεζοδρόμηση όπου προβλέπεται από το σχέδιο πόλεως Τυρνάβου και Αμπελώνα και διάνοιξη όλων των επικίνδυνων διασταυρώσεων. Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι προτεραιότητά μας.

-Πύκνωση δικτύου φωτισμού όλου του αστικού ιστού.

-Διαμόρφωση και ανάδειξη του κεντρικού τσιμενταύλακα στον Αμπελώνα.

-Προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος: Μάτι Τυρνάβου, Βρύση Τυρνάβου, Προφήτης Ηλίας, πάρκου Αγίου Γεωργίου, κάστρο Δαμασίου, δάσος Πλατανουλίων , στο Βοτανοχώρι και λοιπού φυσικού πλούτου του Δήμου μας.

Αισθητική αναβάθμιση του κέντρου Τυρνάβου και Αμπελώνα αλλά και στις πλατείες των κοινοτήτων.

-Προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και των ευπαθών ομάδων στους κοινόχρηστους χώρους και τις κτηριακές υποδομές του δήμου.

-Δημιουργία Μητροπολιτικού αθλητικού πάρκου και ψυχαγωγίας στον χώρο του πάρκου της τούμπας στον Τύρναβο.

-Δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου οδικής αγωγής στον Αμπελώνα.

-Δημιουργία πεζογεφυρών στο Δαμάσι.

-Μελέτη για δενδροφύτευση στον δρόμο για το ανοιχτό θέατρο Τυρνάβου.

-Διαμόρφωση αναχώματος από τη γέφυρα εισόδου Τυρνάβου έως τον Άγιο Παντελεήμωνα.

-Δημιουργία ασύρματου δικτύου (wifi) και wifi spots στον Αμπελώνα.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία λοιπόν στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας

 

ΑΞΟΝΑΣ 3.  Ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής και των υπηρεσιών Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

-Αξιοποίηση, ανάδειξη και συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Φροντίδα για τους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και όλα τα σχολεία. 

-Συνεργασία με τους άριστους εκπαιδευτικούς του δήμου μας και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

-Ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών.  Δημιουργία ειδικού χώρου στις δημοτικές βιβλιοθήκες που θα φιλοξενούν αντίγραφα από τα καταπληκτικά  βραβευμένα και όχι μόνο προγράμματα, που υλοποιούν τα σχολεία μας.

-Για μας η εκπαίδευση είναι ο πρώτος πυλώνας ανάπτυξης. Και για τον λόγο αυτό θα εντάξουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας την ανέγερση του 3ου Νηπιαγωγείου Αμπελώνα για τα νήπια του δυτικού τομέα, ένα πάγιο αίτημα των δημοτών του Αμπελώνα. Ακούμε τα θέλω των συνδημοτών μας και μαζί διαμορφώσαμε το πρόγραμμά μας. Το θέλουμε φίλες και φίλοι και θα το κάνουμε.

Προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ και δημιουργία χώρου δημιουργικής απασχόλησής τους.

-Στήριξη και συνεργασία με όλους τους συλλόγους του δήμου μας για την ανάδειξη του έργου και των δράσεών τους.

«Γνωρίζω την πόλη μου, αγαπώ τον πολιτισμό της». Ένα πρόγραμμα ανάδειξης και αξιοποίησης των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Ο Δήμος Τυρνάβου είναι πλούσιος σε δραστηριότητας αλλά φτωχός στην διαχείριση. Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε τις προσπάθειες και δράσεις φορέων και συλλόγων του δήμου μας για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του ελληνικού γίγνεσθαι και την βελτίωση του τρόπου ψυχαγωγίας μας.

-Ανάπτυξη δικτύου ανάδειξης των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών στοιχείων του δήμου μας.

-Δημιουργία ενεργειακών πάρκων σε συνεργασία με άλλους Δήμους.

-Αρωγός ο Δήμος στην δημιουργία εθελοντικού δικτύου συγκέντρωσης και διανομής ρούχων σε συνδημότες μας  που τα έχουν ανάγκη.

-«Καμία φιάλη αίματος χαμένη». Καθορισμός συγκεκριμένων ημερομηνιών αιμοδοσίας στον Τύρναβο σε συνεργασία με την αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα», η δράση του οποίου πρέπει να αναδειχτεί με ομιλίες σε όλα τα σχολεία.

-Διοργάνωση στον Αμπελώνα Πανελλήνιας Ημερίδας ενημέρωσης της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

-Αξιοποίηση, ανάδειξη και συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.

-Στήριξη ευπαθών ομάδων και στενή συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.

– Επαναπριοσδιορισμός της γιορτής των ηλικιωμένων. Δικαίωμα έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι στην γιορτή όπως και σε κάθε δράση που πραγματοποιείται από το Δήμο

 

ΑΞΟΝΑΣ 4. Οικονομική Ανάπτυξη και Απασχόληση.

-Δημιουργία γραφείου εκμετάλλευσης κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου. Θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο αποδοτικοί στον τομέα αυτόν. Η ανάπτυξη που θέλουμε όλοι και είναι δικαίωμά μας πρέπει να είναι βιώσιμη για να αντέξει στο μέλλον.

-Καθιέρωση ετήσιων συνεδριών αμπελοκομίας – αμπελουργίας στο Δαμάσι .

-Ετήσια διοργάνωση φεστιβάλ φιλαρμονικών.

-Επαναπροσδιορισμός της γιορτής κρασιού Αμπελώνα.

-Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

-Διοργάνωση φεστιβάλ Τσίπουρου και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

-Αναβάθμιση της γιορτής ανθοκομίας στον Αμπελώνα, της γιορτής αχλαδιού στα Πλατανούλια, της γιορτής κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι, του καρναβαλιού και μπουρανί  στον Τύρναβο.

Θα ξαναδημιουργήσουμε δομές και δράσεις που παραγκωνίστηκαν όπως το χωριό του Αι Βασίλη, Ελευθέρια πόλης,  συνεργασίες με άλλους δήμους και ιδιαίτερα με τις αδελφοποιημένες πόλεις.

-Δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την τόνωση του εμπορικού κόσμου και για την επιχειρηματικότητα των νέων σε στενή  συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους Τυρνάβου και Αμπελώνα.

-Δημιουργία υποδομών και κατάλληλου  περιβάλλοντος για την τόνωση του πρωτογενούς τομέα, τόσο για την παραγωγή, μεταποίηση όσο και για την διάθεση των παραγόμενων προϊόντων στις αγορές που είναι πολύ σημαντικό για μεγάλη μερίδα των κατοίκων αλλά και για όλο τον Δήμο μας.

 

Φίλες και φίλοι, ο συνδυασμός μας κάνει έναν όμορφο, ήσυχο προεκλογικό αγώνα, βασισμένος στις δικές μας αρχές και έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία της στείρας παλαιοκομματικής αντιπολίτευσης, θέλω όμως να αναφερθώ σε κάτι. Ο τρόπος που εμείς πραγματοποιούμε τον προεκλογικό μας αγώνα, μάλλον ενοχλεί κάποιους, έτσι προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να παραπληροφορήσουν τον κόσμο ότι  αν είμαστε εμείς η επόμενη δημοτική αρχή θα επαναφέρουμε το 80% στο νερό, κάτι τέτοιο φίλες και φίλοι ούτε έχει ειπωθεί ποτέ αλλά ούτε καν σαν σκέψη υπήρξε ποτέ από κανένα μέλος του συνδυασμού μας. Αυτό ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας κάποιων που προσπαθούν να ανακόψουν την δυναμική μας, μια δυναμική που δίνετε όλοι εσείς στον συνδυασμό μας μέρα με την μέρα, με την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, στον συνδυασμό που θα είναι ο νικητής της Κυριακής.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα από εδώ,

Ζητώ ισχυρή εντολή την Πρώτη Κυριακή στις 26 Μαΐου, ώστε «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ», ο συνδυασμός της νίκης να μπορέσει με την δική σας ισχυρή εντολή να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Ζητώ από τους νέους να έρθουν κοντά μας! Να συμμετέχουν στις εκλογές. Να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να γνωρίσουν τους νέους υποψήφιους του συνδυασμού μας, τις θέσεις και τις προθέσεις μας, για τα θέματα που τους αφορούν.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι οι νέες – νέοι, είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας και μαζί τους θα οδηγήσουμε τον δήμο μας στην νέα εποχή.

Στο ψηφοδέλτιό  μας,

συμμετέχουν πολλοί νέοι ενεργοί πολίτες από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, τους συλλόγους και τους φορείς, με διαφορετικές πολιτικές  αφετηρίες.

Συνδετήρια δύναμη του συνδυασμού είναι η διάθεση για προσφορά και η αγάπη των στελεχών μας για όλους τους δημότες του Δήμου Τυρνάβου.

Είμαστε μία ανεξάρτητη κίνηση πολιτών!

Συνδημότες συνδημότισσες

Φίλες και φίλοι

Νέες και νέοι

Με ήθος, εντιμότητα, ειλικρίνεια, καθαρό πολιτικό λόγο, ανιδιοτέλεια, διαφάνεια και βαθιά επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε,  καλώ όλους  εσάς να μεταφέρετε το μήνυμά μας σε κάθε σπίτι σε κάθε συνδημότη και μαζί να συνεργαστούμε για να γίνει ο δήμος μας μια πόλη που θα ασκεί γοητεία, που θα μας εκπλήσσει ευχάριστα με την ευρηματικότητά της, που θα χαιρόμαστε να κυκλοφορούμε κάθε μέρα.
Επιτέλους, να γίνει ο δήμος Τυρνάβου «Η πόλη που θέλουμε».

Σας καλώ να  μας εμπιστευτείτε …

Και αυτή την εμπιστοσύνη να την εκφράσετε με την ψήφο σας στον συνδυασμό μας.

Στις 26 του   Μάη ψηφίζουμε  την «ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» για έναν «ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ».

Εκλέγουμε με ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή τους συμβούλους που εμπιστευόμαστε και γινόμαστε η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου!

Καλό αγώνα!!!!!!

Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τυρνάβου

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Σάμερ Αθ. Αμάρι από Αμπελώνα: Καμία επαναφορά του 80% στο νερό όπως παραπληροφορούν κάποιοι
Αμπελώνας