Ηλιάνα Δεληχά: Είναι μόλις 18 χρονών και θέλει να ακουστεί η φωνή των νέων στο Δαμάσι

Του Αστέριου Στέλιου Σεΐζη

18χρονη υποψήφια σύμβουλος τοπικής κοινότητας;
Δεν ειναι clickbaitb, δεν είναι ψέμα.

Η Ηλιάνα Δεληχά είναι η νεότερη υποψήφια στο Δήμο Τυρναβου σε αυτές τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και ίσως η νεότερη και σε όλη την Ελλάδα.

Μαζί της κάναμε ένα διαφορετικό βίντεο (με πολύ γέλιο στα γυρίσματα, μιας και αυτό το κορίτσι έχει πολύ χιούμορ) σπάζοντας τα στερεότυπα του καθιερωμένου «προεκλογικού σποτ»

Η “ματιά” και η άποψη της Ηλιάνας για την τοπική αυτοδιοίκηση και το χωριό της,το Δαμάσι έχουν-όπως είναι φυσικό-νεανική προσέγγιση και όχι κλασσική ξύλινη γλώσσα,για αυτό συγχωρέστε οποιονδήποτε αυθορμητισμό της και δείτε τα νέα παιδιά όπως η Ηλιάνα,τι θέλουν για τον τόπο τους.

Η βόλτα μας ξεκίνησε απο το σχολικό πάρκο και την παιδική χαρά του χωριού και συνεχίστηκε στο γήπεδο,στο δημοτικό και εν τέλει στη πλατεία συζητώντας ξεχωριστά για το κάθε χώρο τις παρεμβάσεις και τις διορθώσεις που χρειάζονται ωστε να υπάρξει ένα πιο λειτουργικό,ευχάριστο και φυσικά όμορφο χωριό. Είναι φιλόζωη και η οικολογική της διάθεση, είναι βέβαια αξιοσημείωτη για αυτό και προτείνει απλούς τρόπους για την προστασία της φύσης,στην οποία «ζούμε μέσα σε αυτή » καθώς είπε.

Η οικογένειά της, από την άλλη, όπως είναι φυσικό, ξαφνιάστηκε με την απόφαση της. Η κόρη τους, η οποία αποφάσισε μόνη της να γίνει μέλος των δημοτικών εκλογών 2019 ως υποψήφια στο Δαμάσι, αποφάσισε να κάνει “βουτιά στα βαθιά άλλωστε χωρίς να τους ρωτήσει, απλά τους το ανακοίνωσε. Όμως γνωρίζουν πως δεν είναι παρορμητισμός της ηλικίας, διότι «ήταν από μικρή ήταν από τα παιδιά που πάντα ήθελαν με κάποιο τρόπο να ακουστούν οι ιδέες τους. Να αλλάξουν ορισμένα πράγματα στο χωριό κάνοντας το πιο ευχάριστο και για εκείνους αλλα και για τους επόμενους» σημείωσε η μαμά της, η Δήμητρα.
Ο πατέρας της ο Παναγιώτης ωστόσο, περήφανος για το θάρρος της μικρής του θυγατέρας, τη συμβούλεψε να κάνει τον αγώνα της, όπως εκείνη πιστεύει καλύτερα, αλλά πάντα να παραμένει ανεξάρτητη από κομματισμούς, έχοντας βέβαια τη δικές της πεποιθήσεις.

Η ίδια με το χαρακτηριστικό moto της «όποιος σιωπεί,συναινεί » ωθεί όλους, ειδικότερα τους νέους να λαμβάνουν συμμετοχή στα κοινά και να μη διαλέγουν την απάθεια, γιατί αποτελούν το μέλλον αυτής της κοινότητας που ζουν και θέλουν να τη δούνε καλύτερη.

«Να είναι μαζί μου, όχι δίπλα μου»

Ηλιάνα Δεληχά
φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών
Υποψήφια στο Δαμάσι με τη ΣυνΠΟΛΙΤΕΙΑ του Παναγιώτη Σαρχώση νυν Δήμαρχο Τυρνάβου και εκ νέου υποψήφιο.