Περιλής Θεόδωρος: Ρωτήσαμε και πήραμε απάντηση!

tyrnabos

Συνέντευξη από Στέλιο Σεΐζη προς Θοδωρή Περιλή.

1) Ποιός είναι ο Θόδωρος Περιλής και πώς μπορεί ως πολιτικός μηχανικός να βοηθήσει στα κοινά του Δήμου Τυρνάβου?

Ένας νέος με θέληση, με πυγμή, με λόγο, με εμπειρία (τηρουμένων των αναλογιών για το νεαρό της ηλικίας), που δε σταματά να μαθαίνει, να δοκιμάζει, να κάνει λάθη, να τα διορθώνει και να εξελίσσεται. Ένας μηχανικός πάντα σκέφτεται το κόσμο διαφορετικά, γιατί του το μαθαίνει το Πολυτεχνείο. Άρα ένας πολιτικός μηχανικός έχει θέση στα κοινά και μπορεί να προτείνει λύσεις προς όφελος της κοινωνίας.

2) Γιατί με τον Αστέριο Ροντούλη και τη Δράση Πολιτών;

Επαγωγικά και απαγωγικά είναι ο πιο ικανός, ο πιο οργανωτικός, ο πιο έμπειρος από τους συνυποψήφιους δημάρχους. Τα Εμίρατα βασίστηκαν σε ανθρώπους με τέτοια χαρακτήριστικα και έκαναν την έρημο παράδεισο. Γιατί όχι και εμείς.

3) Τι σε έκανε να πεις πως θέλω να ασχοληθώ με τα κοινά;

Κουράστηκα με την μετριότητα και τη ρηχότητα αυτών που παίρνουν τις τύχες μας στα χέρια τους. Θέλω την αλλαγή και θέλω να είμαι μέρος αυτής.

4) Είσαι ένας νέος άνθρωπος με δυνατό βιογραφικό και μάλιστα με “ένσημα” στο εξωτερικό. Γιατί επέστρεψες στον τόπο σου;

Είναι δύσκολη η ξενιτιά, πόσο μάλλον όταν προβάλεις τον εαυτό σου στο μέλλον, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στη χώρα. Κάποιες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται στη σωστή στιγμή. Έτσι έπραξα, γιατί είχα την ευκαιρία να γυρίσω. Νέος αγρότης πλέον και επίσης ευτυχισμένος.

5) Τί είναι που έχεις δει στο εξωτερικό όπου σπούδασες και εργάστηκες και θέλεις να το μεταφέρεις ως “τεχνογνωσία” στον Τύρναβο;

-Τα σωστά άτομα στις σωστές θέσεις.

Επίσης εντυπωσιάστηκα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία crowdfunding που λανσάρουν οι Δήμοι για μικρά έργα ή για υποστήριξη υλικοτεχνικής υποδομής που χρειάζονται οι εθελοντικές δράσεις. (Θα ακολουθήσει άρθρο επί του θέματος) -Τέλος, η διαχείριση του πρασίνου σε μία πόλη. Στην πόλη μας γίνονται έργα, αλλά με λάθος τρόπο. Η αναλογία κάλυψης του σκυροδέματος προς το πράσινο είναι μεγάλη.

6) Ποιον Τύρναβο θα ήθελες να δεις στο μέλλον και με ποιες αλλαγές θα ήσουν ικανοποιμένος;

Έναν Τύρναβο με ταυτότητα. Ένα ισχυρό brand που θα ακούγεται παντού χάρη στην μοναδική, πλούσια γη που διαθέτουμε και τα προιόντα που παράγουμε. Είμαι σίγουρος ότι ο Τύρναβος μπορεί να γίνει η Νο1 αγροκτηνοτροφική περιοχή της Ελλάδος.

tyrnabos

7) Τα καλά και τα άσχημα του Δήμου Τυρνάβου σήμερα. (σε τίτλους)

Καλά: -το ανθρώπινο δυναμικό, που διαθέτει μυαλά και ιδέες που ξεφεύγουν απο το ψυχολογικό σύνορο της γέφυρας του Ξηριά (και πιστέψτε με, είναι πολλοί)

Κακά: -είναι στα αζήτητα

8) Ποια είναι η γνώμη σου για την παγκοσμιοποίηση με ότι αυτό συνεπάγεται;

Καλύτερα να γράψω άρθρο. Τί να πρωτοπώ σε δυο γραμμές. Ας κρατήσουμε ότι η ζωή δεν είναι άσπρη ή μαύρη.

9) Πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Αυτό το τρίπτυχο πρέπει να είναι ακόμη βασικό “συστατικό” στην παιδεία μας και γιατί;

Επιβάλλεται! Δεν μπορείς να είσαι πολίτης του κόσμου, αν δεν έχεις ταυτότητα. Η ψευτοπροοδευτικότητα της ελληνικής ψευτοδιανόησης δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την έννοια του παγκόσμιου ανθρώπου. Τα 3 αυτά δομικά στοιχεία είναι τόσο βαθιά ριζωμένα μέσα μας, που έστω και ανεπίγνωστα μας καθορίζουν και μας ενδυναμώνουν…..και μας κάνουν υπερήφανους. Και όπως είπε η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ σε μία συνέντευξη της, ο Έλληνας πρέπει να μάθει να είναι Έλληνας (αναφερόμενη στο συγχρονο  ̈Ελληνα).

10) Πες κάτι που σε χαρακτηρίζει;

Τα ταξίδια. Είναι κάτι που ξοδεύεις και σε κάνει πλουσιότερο.

11) Ποιοι θα είναι στο 2ο γύρο των εκλογών;

Πολιτικά μη ορθό το να απαντήσω.

12) Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Εκμάθηση παραδοσιακών χορών, γυμναστήριο, αρκετά συχνά ανάβαση στο Λουσφάκι, εποχιακός δρομέας σε ορεινούς όγκους και τρεις φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία για την μεσογειακή αναιμία.

13) Σε ενδιαφέρει η πολιτική καριέρα και η ενασχόληση με τον “πολικό στίβο” στην κεντρική “πολιτική σκηνή” ή θέλεις να μείνεις μόνο τα κοινά του Δήμου Τυρνάβου;

Στρατηγός δε γίνεται κανείς στα τριάντα. Κάθε βήμα είναι και ένα σκάλι. Με εκφράζει η πολιτική, με ενδιαφέρουν τα κοινά, άλλα όλα πρέπει να γίνονται σταδιακά. Απροβλεπτη η ζωή βλέπεις.

14) Έξυπνος Έλληνας;

Η Μαλβίνα Κάραλη

15) Eίδαμε για πρώτη φορά στην περιοχή μας ότι χρησιμοποίησες το QR code στις κάρτες σου;

Γεγονός. Τα smartphones έχουν τόσες πολλές δυνατότητες. Εκμεταλλέυτηκα το QR code για να κάνω την κάρτα μου πιο διαδραστική και να γνώρισει ο κόσμος το βιογραφικό μου.

16) Προώθηση της προεκλογικής καμπάνιας σου μέσω social media ή πόρτα πορτα;

Και τα δύο. Εξαρτάται από το ηλικιακό γκρουπ που απευθύνεσαι. Με ενδιαφέρουν και οι νέοι και οι μεγαλύτεροι να μάθουν ποιός είμαι και αν είμαι ικανός να προσφέρω στα κοινά.

17) Εικόνες που σε συγκλονίζουν;

Κορίτσι στο Αφγανιστάν

κλελ

Η σφαγή της Χίου, Ντελακρουά

τεο

Η φρίκη των ναπάλμ, Βιετνάμ

τεο

Χέρια που προσεύχονται, Αθήνα

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

τεο

 

tyrnabos

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest