Επιστολή Κολλάτου σε Αραχωβίτη, Κόκκαλη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

κολλατος

Επιστολή Κολλάτου στον Υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, τον Υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Κόκκαλη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ.

Σε συνέχεια της επίσκεψης κλιμακίου του ΕΛΓΑ και του ΥΠΑΤ με επικεφαλής τον κ. Κόκκαλη, απεστάλη επιστολή στην οποία περιέχονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία τεκμηρίωσης (σχετικές μελέτες και μετεωρολογικά στοιχεία) για το φαινόμενο wind chill(παγετός από ψυχρές αέριες μάζες), προς το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Λάρισας, τον Υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, τον Υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Κόκκαλη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ.

Στόχος μας είναι να καλυφθεί η ζημία άμεσα ως προκαλούμενη από αίτιο για το οποίο προβλέπετε αποζημίωση από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

ΘΕΜΑ: Παγετός σε δένδρα Αμυγδαλιάς το Μάρτιο 2019

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μακρυχώρι στις 3 Μαϊου 2019 και τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις που κατέθεσαν οι αξιότιμοι κύριοι Νάνος Γεώργιος καθηγητής δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Μετεωρολόγος του ΑΤΑ κος Καρανίκας Θεόδωρος προκύπτει ότι κατά τις χρονικές περιόδους 11 έως 13 Μαρτίου και 28 έως 31 Μαρτίου 2019 συνέβη φαινόμενο παγετού από ριπές παγωμένου αέρα (wind chill) σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας. Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου ήταν η μη εμφανής καταστροφή των ανθέων στο στάδιο πρίν και κατά την πλήρη άνθηση που συνεπάγεται ατελή γονιμοποίηση, ενώ κατά τα τέλη Μαρτίου τα εναπομείναντα καρπίδια εκ νέου προσβλήθηκαν από το ίδιο φαινόμενο και άρχισε η απόπτωσή να γίνεται πλέον εμφανής. Παρακαλούμε άμεσα να δεχτείτε αναγγελίες παγετού εκπρόθεσμα ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών βάση και των επίσημων στοιχείων της ΕΜΥ που σας παραθέτουμε.

Συνημμένα: 1) έγγραφο του Κου Νάνου Γεώργιου Καθηγητή Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

​ 2) Επίσημα στοιχεία της ΕΜΥ

3) Ανάλυση δεδομένων της ΕΜΥ από τον Μετεωρολόγο Κο Καρανίκα Θεόδωρο

Ο Δήμαρχος

Κολλάτος Κωνσταντίνος


κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest