Του Αστέριου Στέλιου Σεΐζη
“Τρέλα” για την κούπα έχουν οι δυο διεκδικητές του κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας. Δαμασιακός και Π.Ο. Ελασσόνας στις 17:00 της Πέμπτης 16/5 , θα αναμετρηθούν στο γήπεδο του Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη με μόνο σκοπό να κατακτήσουν για πρώτη φορά το πολυπόθητο τρόπαιο. Και οι δύο ομάδες, όπως και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματίων Νόμου Λάρισας έβαλαν τα δυνατά τους έτσι ώστε πέραν του αγωνιστικού να είναι έτοιμοι και άρτια οργανωμένοι για το τελικό.
Σύσκεψη στην ΕΠΣΛ για τον τελικό
Με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση του τελικού αγώνα του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ν.Λάρισας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σύσκεψη που συγκάλεσε η διοργανώτρια, την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Δημήτρης Μπουχλαριώτης και ο β’ αντιπρόεδρος Λευτέρης Γρηγοριάδης. Από πλευράς των φιναλίστ παρέστησαν εκπρόσωποί τους με επικεφαλής τους δύο προέδρους Άλκη Χατζηβασίλη (ΠΟ Ελασσόνας) και Θεόδωρο Τόκα (Δαμασιακού), ενώ το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Χρήστος Τερζούδης προκειμένου να διευκρινίσει θέματα που αφορούν το γήπεδο Φιλιππούπολης, έδρα του 48ου τελικού.
Κατόπιν κλήρωσης που διενεργήθηκε, την ιδιότητα του γηπεδούχου θα έχει τυπικά ο ΠΟ Ελασσόνας, ενώ – επίσης κατόπιν κλήρωσης – οι φίλαθλοι του Δαμασιακού θα εισέλθουν από την Θύρα 1 και αυτοί του ΠΟΕ από την Θύρα 2. Για την καλύτερη δυνατή προβολή του τελικού, θα εκτυπωθούν διαφημιστικές αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ μέσω αυτών τα δύο σωματεία θα έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν τους χορηγούς τους.Τα εισιτήρια του αγώνα θα τιμώνται 5 ευρώ, ενώ μετά την αφαίρεση των εξόδων κάθε φιναλίστ θα λάβει από 30% των εσόδων και η ΕΠΣΝΛ το 40%.
Πριν την έναρξη του τελικού θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των προσφάτως αποβιωσάντων Νίκου Χασιώτη (άλλοτε προέδρου του Δαμασιακού) και Νίκου Ιωαννίδη (επί σειρά ετών διαιτητή, τόσο στα τοπικά όσο και στα εθνικά πρωταθλήματα).




Παρουσία Γραμμένου ο τελικός ???
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το «παρών» αναμένεται μεταξύ άλλων να δώσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, τον οποίο προσκάλεσε επίσημα ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης. Η παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ στη Φιλιππούπολη αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα στο περιθώριο του τελικού η ΕΠΣΛ θα τιμήσει τον Λαρισαίο διαιτητή Δημήτρη Γκάγκα, που ολοκληρώνει με το τέλος της φετινής σεζόν την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, για το ήθος του και τη μεγάλη του προσφορά στον χώρο της ελληνικής διαιτησίας.