Ψηφίζουμε την «ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» για έναν «ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ»

Στον Αμπελώνα, με πλήθος κόσμου εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» του υποψηφίου δημάρχου δήμου Τυρνάβου Σάμερ Αθανάσιου Αμάρι.

Η ομιλία του κ. Σάμερ Αθανάσιου Αμάρι:

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Φίλες και Φίλοι,

Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια τι ακριβώς αισθάνομαι για τη σημερινή σας παρουσία στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, του συνδυασμού «Η Πόλη που Θέλουμε», εδώ στον Αμπελώνα, σε αυτόν τον υπέροχο χώρο.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους, για τη στήριξή σας και την τιμή που μου κάνετε με την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ έναν έναν προσωπικά. Χαίρομαι που παρευρίσκονται άνθρωποι που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση και πρόσφεραν στον τόπο μας.

Φίλες και Φίλοι,

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις 26 Μαΐου, διεξάγονται σε μια δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα και τον Δήμο μας. Θα διεξαχθούν σ’ ένα περιβάλλον, όπου ο Δήμος μας, χρειάζεται όραμα, στόχους και λύσεις, προκειμένου να υπάρξει προοπτική για το μέλλον του Δήμου και τις υπηρεσίες του προς τους δημότες. Η κρίση που σήμερα μαστίζει σε όλα τα επίπεδα την κοινωνία, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τις βασικές μας αρχές και αξίες.

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί καταθέσαμε στο πρωτοδικείο έναν δυναμικό, πλήρη συνδυασμό, ο οποίος επικυρώθηκε από το πρωτοδικείο και πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να πω σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία με έναν όμορφο αγώνα. Οι υποψήφιοί μας προέρχονται από όλα τα επαγγέλματα, όλες τις ηλιακές ομάδες, όλες τις κοινωνικές ομάδες. Στο ψηφοδέλτιό μας συνθέτουμε την εμπειρία των μεγαλύτερων με τον ενθουσιασμό και τις καινοτόμες ιδέες των νέων!

Οι υποψήφιοί μας έχουν ήθος, εντιμότητα, ικανότητες, δεξιότητες και συμφωνούν με τις βασικές αρχές και αξίες του συνδυασμού μας. Είναι ένα ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ!!!!!

Αγαπητοί Υποψήφιοι σας ευχαριστώ από καρδιάς, που με εμπιστευτήκατε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να κάνουμε αυτό το όμορφο ταξίδι με προορισμό έναν δήμο ανθρώπινο, πρωτοπόρο, καινοτόμο, πράσινο, οικονομικά εύρωστο, «έξυπνο», πόλο έλξης, με χαμογελαστούς δημότες, που ταυτιστήκατε με το όραμά μου και συνδιαμορφώσαμε το  Πρόγραμμά μας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να φθάσουμε στον προορισμό μας, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που θα συναντήσουμε.

Ευχαριστώ όμως και τους εκατοντάδες πολίτες που μας στηρίζουν αθόρυβα, που μας προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους, που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε και μας γεμίζουν με αισιοδοξία. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνουν μέρα με τη μέρα σε έναν συνδυασμό που αποτελείται κυρίως από νέους ανθρώπους αλλά και ανθρώπους που ασχολούνται πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση.  

Φίλες και φίλοι

«Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών μας στον Δήμο Τυρνάβου και  βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας, της ισοτιμίας, της εντιμότητας, των δημοκρατικών διαδικασιών. Σέβεται και εκτιμά την σοφία και εμπειρία των «παλιών» και τα συνθέτει με τον ενθουσιασμό των νέων, τα όρια σκέψης και δράσης των οποίων είναι μεγαλύτερα, για να βρίσκει τις λύσεις. Ότι ακριβώς απαιτεί το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο.

 Εμείς όταν μιλάμε, κοιτάμε τον συνδημότη μας στα μάτια, όπως κάνουμε σήμερα, εδώ και αυτό θα πράττουμε και στο μέλλον ως η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου.

Φίλες και φίλοι,

Ο συνδυασμός μας, βλέπει τον Δήμο Τυρνάβου  Ολόκληρο.

Αγία Σοφιά, Αμπελώνας,  Αργυροπούλι, Βοτανοχώρι ,  Δαμάσι, Δαμασούλι, Δελέρια, Δένδρα,  Λυγαριά, Μαυρόλιθος, Πέρα Χώρα, Πλατανούλια,  Ροδιά , Τύρναβος, Αγία Σοφιά.

Είναι για μας ένα  ενιαίο σύνολο, αλληλένδετες πόλεις μεταξύ τους, σαν μία πόλη!

Θέλουμε με ισόρροπη ανάπτυξη, όλοι οι δημότες, σε κάθε περιοχή, να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς διακρίσεις, διευκολύνοντάς τους, διατηρώντας παράλληλα τις ιδιαίτερες ομορφιές τους.

« Η πόλη που θέλουμε» γνωρίζει ότι

– ο Δήμος πρωτίστως είναι οι άνθρωποί του. Είναι οι πολίτες που ζουν εργάζονται και διαβιούν μέσα στα όριά του. Έχουν πρόσωπο έχουν ανάγκες έχουν όνειρα. Γι’ αυτό ως δημοτική αρχή πρώτο μέλημά μας θα είναι ο σεβασμός στον πολίτη, η ουσιαστική επικοινωνία μαζί του ώστε να λύνουμε τα προβλήματά του, να του ανοίγονται δρόμοι για το μέλλον, να ομορφαίνει η καθημερινότητά του.

-Ο Δήμος είναι οι υποδομές του, είναι το περιβάλλον που ζει ο πολίτης, είναι οι συγκοινωνίες, είναι η δυνατότητα που δίνεται στον πεζό να περπατήσει ελεύθερα, με ασφάλεια, χωρίς εμπόδια στους δρόμους αλλά και στον οδηγό να κινηθεί γρήγορα. Είναι η καθαριότητα και η πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους, είναι το πράσινο που δεσπόζει στον Αμπελώνα και σπάει το άγριο γκρίζο του τσιμέντου και το μαύρο της ασφάλτου, μετατρέποντας τον Αμπελώνα σε μία όαση πρασίνου. Είναι οι πλατείες και τα πάρκα του περιποιημένα και αισθητικά όμορφα όλον τον χρόνο και όχι μόνον προεκλογικά. Είναι στοιχεία στα οποία πρέπει να στηριχθούμε για να κάνουμε και πάλι τον Αμπελώνα πόλο έλξης γειτονικών πόλεων.

-Είναι ο σεβασμός στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και με ειδικές ανάγκες και οι υποδομές που τους διευκολύνουν.

-Είναι η ασφάλεια. Είναι η φροντίδα των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων.  Είναι η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

-Είναι οι χώροι άθλησης και οι υποδομές για τον πολιτισμό και την παιδεία. Είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν κάθε πόλη και χωριό κατάλληλα για το παιδί, για την γυναίκα, για την απασχόληση, ώστε οι νέοι να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

«  Η πόλη που θέλουμε» ως Δημοτική αρχή,

-θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς και συλλόγους του Δήμου, με το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου, για να πετύχουμε τα μικρά και τα μεγάλα που θα κάνουν την διαφορά στον Δήμο μας. Στο νέο δημοτικό συμβούλιο, οι σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων θα είναι συνεργάτες και όχι αντίπαλοι. Εξάλλου δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι μεταξύ μας. Πιστεύω πως ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, όλοι μας, κάνοντας το με αγάπη, για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Φίλες και φίλοι,

Θέλουμε ο δήμος μας να έχει την δική του ταυτότητα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ιστορία του, τα πλεονεκτήματά του και το καταπληκτικό Ανθρώπινο Κεφάλαιό του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις υποδομές που θα οδηγούν στην βιώσιμη ισόρροπη ανάπτυξη. Μαζί με τους Νέους να διαμορφώσουμε  το μέλλον του τόπου μας. Θέλουμε ο δήμος μας. να γίνει μια σύγχρονη πόλη, παράδειγμα προοδευτικής και ανεπτυγμένης κοινωνίας, που νοιάζεται για όλους τους δημότες του. Θέλουμε ο δήμος μας να είναι πόλος έλξης τόσο για τους κατοίκους του όσο και για τους ανθρώπους άλλων πόλεων και χωρών.

Διαθέτουμε εμπειρία, γνώση, ενθουσιασμό, μεράκι, αγάπη, όρεξη για δουλειά και συνεργασία, ώστε να κάνουμε με την στήριξή σας το όραμά μας για τον Δήμο Τυρνάβου, Πραγματικότητα!

Για όλα τα παραπάνω που θέλουμε να πετύχουμε, σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Δεν μας ενδιαφέρει η ανέξοδη παροχολογία και ο εντυπωσιασμός με ιλουστρασιον προεκλογικό υλικό. Εμείς δεν μηδενίζουμε το έργο καμίας δημοτικής αρχής. Η δική μας λογική, είναι η λογική της διάρκειας στην ευημερία.

Σύντομα θα έχετε στα χέρια σας το πρόγραμμά μας, πολλά εκ των οποίων έχω αναφέρει σε άξονες στην πρόσφατη ομιλία παρουσίασης των υποψηφίων συμβούλων.

Σήμερα θα σας πω επιγραμματικά κάποια βασικά σημεία.

Κατ’αρχάς, αλλάζουμε το αναπτυξιακό μοντέλο του δήμου εφαρμόζοντας μοντέλα του μέλλοντος. Τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και Επαναχρησιμοποίησης και τις αρχές της Οικονομίας της Γνώσης με σκοπό,  την εξοικονόμηση ενέργειας, πόρων και την αξιοποίηση του καταπληκτικού Ανθρώπινου Κεφαλαίου του δήμου μας.

Δίνουμε σημασία στην ποιότητα ζωής, στις κοινωνικές δομές και δράσεις για όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

Προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και λοιπών ευπαθών ομάδων στους κοινόχρηστους χώρους και κτιριακές υποδομές του Δήμου.

Αισθητική αναβάθμιση του κέντρου.

Δράσεις εθελοντισμού και ανακύκλωσης.

Θα ξαναδημιουργήσουμε δομές και δράσεις που παραγκωνίστηκαν όπως το χωριό του Αι Βασίλη, Ελευθέρια πόλης,  συνεργασίες με άλλους δήμους και ιδιαίτερα με τις αδελφοποιημένες πόλεις. Επαναπροσδιορισμός της γιορτής κρασιού Αμπελώνα.

Δημιουργία ενεργειακών πάρκων σε συνεργασία με άλλους Δήμους.

Ο Δήμος θα είναι αρωγός στην δημιουργία εθελοντικού δικτύου συγκέντρωσης και  διανομής ρούχων σε συνδημότες μας που τα έχουν ανάγκη.

Καμία φιάλη αίματος χαμένη. Καθορισμός συγκεκριμένων ημερομηνιών αιμοδοσίας και στον Τύρναβο σε συνεργασία με την αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αλλά και τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών «Η Ελπίδα», το έργο και οι δράσεις του οποίου δεν περνάνε απαρατήρητα από το πανελλήνιο.

Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Αστική οδοποιία και πεζοδρόμηση όπου προβλέπεται από το σχέδιο πόλεως Τυρνάβου και Αμπελώνα και διάνοιξη όλων των επικίνδυνων διασταυρώσεων. Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι προτεραιότητά μας.

Πύκνωση δικτύου φωτισμού όλου του αστικού ιστού.

Διαμόρφωση και ανάδειξη του κεντρικού τσιμενταύλακα στον Αμπελώνα.

Προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος σε όλο το Δήμο.

Διαμόρφωση των χώρων του παλαιού Δημαρχείου και της αίθουσας εκδηλώσεων Αμπελώνα.

Φωτισμός εισόδων Τύρναβος – Αμπελώνα.

Αγροτική οδοποιία και καθαρισμός των κεντρικών αποστραγγιστικών έργων των αναδασμών σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διαμόρφωση του πάρκου στην είσοδο του Αμπελώνα από Τύρναβο.

Δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου οδικής αγωγής στον Αμπελώνα.

Εναλλακτική σύνδεση Τυρνάβου – Αμπελώνα.

Δημιουργία γραφείου εκμετάλλευσης κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου για διεκδίκηση και εξεύρεση κάθε οικονομικού πόρου, για έργα, πολιτισμό,  παιδεία, για την περαιτέρω ανάπτυξη του δήμου. Θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο αποδοτικοί στον τομέα αυτόν.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Φίλες και Φίλοι,

Είμαστε εδώ σήμερα και εγκαινιάζουμε το εκλογικό μας κέντρο, που με μεράκι και αγάπη επιμελήθηκαν όλοι οι σύμβουλοι. Τον χώρο που θα μας συντονίζει, θα υποδέχεται και θα ενημερώνει με ενημερωτικό υλικό του συνδυασμού μας «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ», τα στελέχη αλλά και όλους τους συμπολίτες μας!

Φτιάξαμε έναν χώρο φωτεινό, φιλόξενο, χαρούμενο, ζεστό, ανθρώπινο.  Τα στοιχεία δηλαδή που έχει ο συνδυασμός μας. ΕΔΩ θα είναι η βάση μας.  Από εδώ θα καλύψουμε με ενημερωτικό υλικό, κάθε σπίτι και κάθε συνδημότη μας.  Ευχαριστώ πολύ όσους εργάστηκαν για να έχουμε αυτόν τον όμορφο και λειτουργικό χώρο.  

Φίλες και φίλοι

Σήμερα από εδώ

Ζητώ ισχυρή εντολή την Πρώτη Κυριακή στις 26 Μαΐου, ώστε «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ», ο συνδυασμός της νίκης να μπορέσει με την δική σας ισχυρή εντολή να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Ζητώ από τους νέους να έρθουν κοντά μας! Να συμμετέχουν στις εκλογές. Να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να γνωρίσουν τους νέους υποψήφιους του συνδυασμού μας, τις θέσεις και τις προθέσεις μας, για τα θέματα που τους αφορούν.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι οι νέες – νέοι, είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας και μαζί τους θα οδηγήσουμε τον δήμο μας στην νέα εποχή.

Στο ψηφοδέλτιό  μας,

συμμετέχουν πολλοί νέοι ενεργοί πολίτες από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, τους συλλόγους και τους φορείς, με διαφορετικές πολιτικές  αφετηρίες.

Είμαστε μία ανεξάρτητη κίνηση πολιτών!

Συνδημότες συνδημότισσες

Φίλες και φίλοι

Νέες και νέοι

Με ήθος, εντιμότητα, ειλικρίνεια, καθαρό πολιτικό λόγο, ανιδιοτέλεια, διαφάνεια και βαθιά επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε,  καλώ όλους  εσάς να μεταφέρετε το μήνυμά μας σε κάθε σπίτι σε κάθε συνδημότη!

Να  μας εμπιστευτείτε …

Και αυτή την εμπιστοσύνη να την εκφράσετε με την ψήφο σας στον συνδυασμό μας.

Στις 26 του   Μάη ψηφίζουμε  την «ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» για έναν «ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ».

Εκλέγουμε με ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή τους συμβούλους που εμπιστευόμαστε και γινόμαστε η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου!

Καλό αγώνα!!!!!!

Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τυρνάβου

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest