Μία εικόνα 1000 λέξεις!

Τύρναβος

Ζούμε σε μία εποχή ανεξέλεγκτου βανδαλισμού του δημοσίου χώρου, όπου καλούνται οι Δήμοι με δυσκολία να κρατήσουν την ευταξία, την ευπρέπεια και την καθαριότητα με ελάχιστους πόρους.

Η σχετική εικόνα, όμως, έχει να κάνει με κάτι πιο βαθύ, πιο ουσιώδες, πιο επικίνδυνο.
Χρόνια τώρα, η κυριότερη είσοδος της πόλης του Τυρνάβου έχει δυσάρεστη όψη και κανείς εκ των υπευθύνων δε συγκινείται για την αποκατάστασή της.

Μην είναι η κρίση η οικονομική, μην είναι η άγνοια, μην είναι η αδιαφορία, μην είναι η επαναληψιμότητα της αποκατάστασης σε ενα φαύλο κύκλο του “καταστρέφω-δημιουργώ” αναρωτιέται ο λογικά σκεπτόμενος δημότης. Είναι όλα αυτά μαζί και ακόμη πιο πολύ είναι η συνήθεια του ματιού στην αταξία, στην αναρχία, στην κακογουστιά.

Τύρναβος

Έλλειψη αισθητικής λέγεται και οι Δήμοι χρειάζονται Συμβούλους και Δημάρχους ικανούς, που η ματιά τους να βλέπει την λεπτομέρεια, την ουσία της απλότητας ή και το αντίστροφο, η ματιά τους να είναι κοφτερή, να βγάζει σπίθες απο την οξυδέρκεια, η ματιά τους να βλεπει το μετά, η ματιά τους να λέει την αλήθεια στον πολίτη.

Ο Στέλιος ο Ροντούλης είναι ένας τέτοιος άνθρωπος με έξυπνη ματιά και χάρη σ αυτή τα προηγούμενα 5 χρόνια ανέδειξε πολλά “κακώς κείμενα” του Δήμου Τυρνάβου. Μας επέλεξε ως υποψήφιους συμβούλους και τον επιλέξαμε μέσα από μία διαδίκασια κοινού οράματος για το Δήμο μας!

Παρόλο που θα μπορούσα να χρησιμοποίησω την εφαρμογή novoville (το οποίο σημειωτέον είναι αποδοτικό και σύγχρονο εργαλείο για την διαχείριση προβλημάτων των Δήμων, επιλέγω να το δημοσιεύσω, διότι δεν είναι μία κρυμμένη γωνία της πόλης, καταδεικνύοντας την απάθεια σε ένα σημείο που όλοι έχουν διασχίσει, ελάχιστοι έχουν προβληματιστεί.

Περιλής Θεόδωρος
Πολιτικός Μηχανικός M.Eng & MSc, Αγρότης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Τυρνάβου με τη «Δράση Πολιτών»


tyrnabos

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest