Ηχηρό μήνυμα για την Εθελοντική Αιμοδοσία στον Αμπελώνα (φωτο)

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των οργανωτών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» ο 6ος Ποδηλατικός Γύρος του Αμπελώνα.


Ο ποδηλατικός γύρος που φέτος, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Λάρισας, εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την παραπέρα καλλιέργεια και διάδοση της ιδέας και του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μεταξύ των κατοίκων του Αμπελώνα και τη γύρω περιοχής και αποτελεί θεσμό πλέον για την όμορφη κωμόπολη, αφού διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά. 

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ

Στον ποδηλατικό γύρο συμμετείχαν φέτος πάνω από 550 ποδηλάτες, μαθητές των σχολείων του Αμπελώνα με τους Διευθυντές, το διδακτικό προσωπικό, γονείς και αρκετούς συνδημότες και συνδημότισσες, φίλους και φίλες του ποδηλάτου και της αιμοδοσίας, που φορώντας άσπρα και κόκκινα καπέλα και μπλουζάκια προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και κρατώντας κόκκινα μπαλόνια προσφορά του Συλλόγου, διέδωσαν παντού ηχηρό το μήνυμα της αιμοδοσίας με το διπλό στόχο:

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ

¬ Να εμπνεύσουν στους νέους την αγάπη προς το ποδήλατο, που αποτελεί το κατεξοχήν φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο και

¬ Να διαδώσουν ακόμη περισσότερο στους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής την ιδέα και το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του Ποδηλατικού Γύρου έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ο Διοικητής με το προσωπικό του Α.Τ. Τυρνάβου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, ενώ την πορεία ακολουθούσε ο γιατρός κ. Γιάννης Αντωνόπουλος με το αυτοκίνητο πρώτων βοηθειών του ΕΚΑΒ Λάρισας, καθώς και το ειδικό αυτοκίνητο της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να θυμίζει σε όλους το σκοπό για τον οποίο έγινε ο Ποδηλατικός αυτός Γύρος στον Αμπελώνα. 


ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ

Στο τέλος του ποδηλατικού γύρου, έλαβε χώρα μικρή τελετή λήξης στη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» κ. Γιαννόπουλος Γιάννης, σε σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους παριστάμενους εκπροσώπους της κ.κ. Λιούπα Νικόλαο και Παιδή Αθανάσιο, για την συνδιοργάνωση αυτής της πολύ σημαντικής δράσης του Συλλόγου, καθώς και τον υποψήφιο Δήμαρχο Τυρνάβου με το συνδυασμό «Η Πόλη που θέλουμε» κ. Αμάρι Σάμερ-Θανάση, που με την παρουσία τους, τίμησαν την εν λόγω εκδήλωση, αναφέρθηκε στη συνέχεια στο σκοπό και στα μηνύματα που έστειλε η συγκεκριμένη δράση και για τον λόγο αυτό, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το Σύλλογο.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ

Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτόν, τους χορηγούς, για την πολύ σημαντική τους συμβολή στην διοργάνωση αυτή, καθώς και τα παρόντα μέλη του Δ.Σ και της Ε. Ε. αλλά και εκείνους που με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν στην ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή του Ποδηλατικού αυτού Γύρου.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ

Ακολούθησαν, επίσης σύντομοι χαιρετισμοί από τον κ. Θανάση  Παιδή, πρώην Αντιπεριφερειάρχη και εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού της Περιφέρειας, καθώς και από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικάλαο Λιούπα, οι οποίοι χαιρέτισαν και ευχαρίστησαν τους ποδηλάτες, για την μαζική τους συμμετοχή και συγχάρηκαν τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την τόσο σπουδαία πρωτοβουλία τους! 

Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με τις κληρώσεις που ακολούθησαν. Κληρώθηκαν 15 κράνη, τρία για κάθε σχολείο και πέντε (5) ποδήλατα, ένα για κάθε Σχολείο.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ

Τυχεροί για τα ποδήλατα αναδείχτηκαν: ο Μηλιώνης Αλέξανδρος μαθητής της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημ. Σχολείου, η Κάσα Κατερίνα, μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημ. Σχολείου, η Μπρότση Ελένη, μαθήτρια της Ε’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου, η Κατή Αλεξάνδρα, μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου και η Πάσχου Γεωργία, μαθήτρια της Β’ τάξης του Λυκείου.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ

Η πολύ μεγάλη παρουσία των ποδηλατών σε συνδυασμό με την άρτια οργάνωση, χαρακτηρίζουν και την απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης, που αποτέλεσε το θέμα συζήτησης για πολλούς και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους, όσοι είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

(Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τον 6ο Ποδηλατικό Γύρο Αμπελώνα 2019).

Στον Αμπελώνα Η Ιερατική Σύναξη

Στον Αμπελώνα Η Ιερατική Σύναξη

Στον Αμπελώνα Η Ιερατική Σύναξη

Στον Αμπελώνα

Στον Αμπελώνα

Στον Αμπελώνα

Στον Αμπελώνα

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest