ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

δαμασι τυρναβος

Δυναμικό όχι των Δαμασιωτών αγροτών στο αίτημα της απεργίας των αλλοδαπών εργατών γης (φωτο)


Του Αστέριου Στέλιου Σεΐζη

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Συγκέντρωση στο Δελήχειο Ίδρυμα είχαν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου 2019, οι Δαμασιώτες αγρότες, με αφορμή την απεργία που έκαναν σήμερα οι αλλοδαποί εργάτες από την Αλβανία. Όσοι εργάτες από την Αλβανία είναι νόμιμοι με χαρτιά ζήτησαν με την απεργία τους, να καταβάλουν οι αγρότες το εργόσημο και αντί για 30€ που έπαιρναν μέχρι τώρα, ζητούν 33.60€, επειδή όπως υποστήριξαν κανονικά ο εργοδότης πρέπει να πληρώνει το εργόσημο.

ΔΑΜΑΣΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΔΑΜΑΣΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Από κοινού οι Δαμασιώτες αγρότες αποφάσισαν η τιμή του μεροκάματου να παραμένει στα 30€ και το εργόσημο να συνεχίσουν να το πληρώνουν οι ίδιοι οι εργάτες από την Αλβανία, όπως μέχρι και σήμερα. Ήδη οι αγρότες από το Δαμάσι απασχολούν εργάτες γης από διπλανά χωριά και στο πλαίσιο αυτό της απεργίας των αλλοδαπών εργατών από την Αλβανία, έκλεισαν συμφωνία έτσι ώστε από αύριο να αυξηθεί αυτός ο αριθμός Ελλήνων εργατών γης. Εν κατακλείδι, οποίος θέλει από την Παρασκευή 10/5 να πάει με 30€ για εργασία μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις εργασιές στις καλλιέργειες του.

ΔΑΜΑΣΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

ΔΑΜΑΣΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Να τονίσουμε πως οι αγρότες του Δαμασίου, τα τελευταία χρόνια, ζουν με πολύ μειωμένα εισοδήματα, το κόστος καλλιέργειας έχει αυξηθεί, το χαλάζι και τα ζημιογόνα αιτία έχουν κάνει ήδη δυναμική εμφάνιση και φέτος με αποτέλεσμα, να αδυνατούν να απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις που ζητούν οι αλλοδαποί εργάτες γης.

ΔΑΜΑΣΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΔΑΜΑΣΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest