“Σεισμός” στο ΜΑΞΙΜ από τη Δράση Πολιτών του Στέλιου Ροντούλη (φωτο)

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα , που σείονταν από τον παλμό και τα αγωνιστικά συνθήματα των παρισταμένων, ο υπ. Δήμαρχος Τυρνάβου , κ. Στέλιος Ροντούλης, παρουσίασε περιχαρής τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους,τονίζοντας ότι ” μένουν ακόμη κάποιες ανακοινώσεις για την τελευταία στιγμή, πριν την κατάθεση του συνόλου του ψηφοδελτίου ” .

Την εκδήλωση άνοιξε ο εν ενεργεία Σύμβουλος Ευάγγελος Ντέλας, αναφερόμενος στο μήνυμα της Παράταξης για την Εργατική Πρωτομαγιά και επισημαίνοντας ότι η Δράση Πολιτών ως δημοτική αρχή θα προασπίσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Εν συνεχεία , ο λόγος δόθηκε στον γιό του Στέλιου Ροντούλη, τον Αχιλλέα Ροντούλη, φοιτητή των Οικονομικών στο ΠΑΜΑΚ, ο οποίος ανέγνωσε την ανοικτή επιστολή της Δράσης Πολιτών προς την Νεολαία του Τυρνάβου, στην οποία επιστολή τονίζεται η αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός Δημοτικού Κέντρου Νεότητας , ώστε οι νέοι του Δήμου να αποκτήσουν πολλαπλές επιλογές δημιουργικών δράσεων.

Αμέσως μετά, το βήμα δόθηκε στον Καθηγητή της Γενικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζαχαρούλη Δημήτριο, ο οποίος, εν είδει προσφώνησης, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Στέλιου Ροντούλη, προτρέποντας τον κόσμο του Τυρνάβου να υπερψηφίσει τον Συνδυασμό της Δράσης Πολιτών, καθώς στο πρόσωπο του Στέλιου Ροντούλη θα βρει “έναν μαχητικό και διεκδικητικό υπηρέτη των συμφερόντων του”.

Στη συνέχεια, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, συνθημάτων και συνεχών χειροκροτημάτων, τον λόγο έλαβε ο υπ. Δήμαρχος, κ. Στέλιος Ροντούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της Δράσης Πολιτών έναντι του αγροτικού κόσμου του Τυρνάβου, μιας και όλη η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους πληγέντες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση παραγωγούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ροντούλης εξήγγειλε τις ακόλουθες πρωτοβουλίες για την αγροτική ανάπτυξη του Τυρνάβου:

1) Επανασύσταση της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Πολιτικής.

2) Λειτουργία ενός Δημοτικού Φορέα Χάραξης Στρατηγικής για την τοπική αγροτική ανάπτυξη , στον οποίο θα προΐσταται ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών παραγωγικών συλλογικοτήτων.

3) Διοργάνωση ετήσιας Γιορτής Τσίπουρου στον Τύρναβο και Γιορτής Τρύγου στο Δαμάσι.

4) Η Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια θα πλαισιώνεται από μια Ημερίδα αφιερωμένη στην προώθηση της Ευφυούς Γεωργίας.

5) Τοποθέτηση ενός Δικτύου Αγρομετεωρολογικών σταθμών που θα καλύπτει το σύνολο της εδαφικής επικράτειας του Δήμου Τυρνάβου.

6) Ένταξη του Δήμου Τυρνάβου σε ειδικό πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης των συσκευασιών φυτοφαρμάκων ή των κτηνιατρικών σκευασμάτων.

7) Σταδιακή βελτίωση και συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου , που σήμερα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

8) Αγώνας για την προστασία της Φέτας και για τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος των διημέρων παραγωγών.Το χύμα τσίπουρο και ο άμβυκας δεν θα σβήσουν από τον Τύρναβο , γιατί είναι συνυφασμένα με την τοπική λαϊκή παράδοση και την ίδια την αμπελοκαλλιέργεια.

9) Εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος αναχλόοσης στα βοσκοτόπια του Δήμου.

10) Διεκδίκηση από την Πολιτεία της ίδρυσης και λειτουργίας ενός Δημοσίου ΙΕΚ Απόσταξης στον Τύρναβο.

11) Λειτουργία ενός Δημοτικού Δημοπρατηρίου- Εκθετηρίου των παραγομένων στον Τύρναβο αγροτικών προϊόντων , με τη μορφή ηλεκτρονικής διαδικτυακής πλατφόρμας.Τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας πρέπει να αποκτήσουν ένα ευδιάκριτο brand name και αυτό θα γίνει εάν αποκτήσουν μια ισχυρή τοποθέτηση στη διεθνή αγορά.

12) Προσπάθεια σύστασης ενός αυτονόμου προτύπου Επιμελητηρίου Αγροτικών Συνεταιρισμών με τη συνδρομή του ΥΠΑΑΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τέλος, η όλη εκδήλωση τελείωσε με την ανάγνωση των ονομάτων των υποψηφίων και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com