Στο πέτρινο δημαρχείο του Αμπελώνα συνεδρίασε χθες το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου με θέμα: “επί αιτήσεως με αριθ. πρωτ. 5834/12-04-2019 της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε., με την οποία ζητά την παραχώρηση χρήσης δημοτικής έκτασης στην Δ.Κ. Αμπελώνα”.

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζαν οι παρατάξεις “Δράση Πολιτών” του Αστέριου Ροντούλη και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Αστέριου Χατζηκράχτη, η παράταξη της πλειοψηφίας και η πρώην δήμαρχος Αμπελώνα Αναστασία Ψύρρα ψήφισαν υπέρ της παραχώρησης της έκτασης, ενώ οι κ.κ. Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι και Βασίλης Νταβαρούκας είπαν ναι στην παραχώρηση με δύο υπο-σημειώσεις που αφορούν την 25ετή διάρκεια παραχώρησης της έκτασης και αν θα μπορεί ο δήμος να αποκομίσει περισσότερα οφέλη από την εταιρεία για την παραχώρηση αυτή.

Έτσι λοιπόν, με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου θα παραχωρήσει για 25 έτη στην εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ, 4 στρέμματα δημοτικής έκτασης για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου και θα εγκαταστήσει σταθμό υγροποιημένου αερίου που θα τροφοδοτεί δημόσια κτίρια, σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή, επίσης τον πρώτο χρόνο το τέλος σύνδεσης θα είναι δωρεάν για τους καταναλωτές, ενώ το όφελος για τα δημοτικά κτίρια από την εξοικονόμηση ενέργειας θα αγγίζει το 40% σε σχέση με τα χρήματα που δαπανιούνται σήμερα με τη καύση πετρελαίου.

Αμπελωνας

Αμπελωνας

Αμπελωνας

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *