Σε απόγνωση παραγωγοί στον Δήμο Τυρνάβου (φωτο)

Τις πληγείσες περιοχές από το χθεσινό χαλάζι επισκέφτηκαν σήμερα Πέμπτη κλιμάκια από το δήμο Τυρνάβου και του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, τον προϊστάμενο του οργανισμού ΕΛΓΑ στη Λάρισα Μ. Λιόντο, όπου επισκέφτηκαν την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, των Δελερίων και της Ροδιάς.

ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ
ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές του δήμου Τυρνάβου το μεσημέρι της Τετάρτης προκάλεσε για ακόμη μια φορά σοβαρές ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες και αμπέλια, η ζημιά στην αμπελοκαλλιέργεια και δενδροκαλλιέργειες είναι μεγάλη σε συγκεκριμένες περιοχές αγγίζει και το 100%.

ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ήδη δόθηκε εντολή και οι υπηρεσίες του δήμου Τυρνάβου αναμένουν τους πληγέντες αγρότες να προσέλθουν και να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια.

ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου-Λυγαριάς που καλούν τους αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα

“Στο ιδιο εργο θεατες ακομη μια φορα οι αγροτες του Δήμου μας,σαν να μην εφτανε η ολοκληρωτική καταστροφή στις παραγωγές τους από τη προσφατη χαλαζόπτωση που ξέσπασε πριν λιγες μερες,άλλη μια εντονη χαλαζοπτωση τελειωσε ότι απεμεινε

ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Οι αγροτες του δημου Τυρναβου βρισκονται στο ελεος των καιρικων συνθηκων διοτι εξαγγελιες για την εναερια προστασια του ελγα για δευτερη φορα αποδειχτηκαν  κενες η ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, του Αμπελώνα, των Δελεριων, των Δένδρων και των Πλατανουλίων, μιλα από μονη της

ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Απαιτούμε άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να γίνει κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες της καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις. Μια ακόμη καταστροφή δείχνει το πόσο επίκαιρο και αναγκαίο είναι το πάγιο αίτημά μας.

ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Εξαιτίας του αντιαγροτικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος καθυστερεί να εκτιμήσει και να αποζημιώσει τους πληγέντες παραγωγούς, απαιτούμε για ακομημια φορα  άμεσα να δοθεί κρατική χρηματοδότηση στους πληγέντες αγρότες των ευρύτερων περιοχών μας μιας και τίθεται ζήτημα επιβίωσής τους, διότι χωρίς εισόδημα δεν θα μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Άμεσα να υπάρξει πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών, των δόσεων των δανείων και κάθε μορφής χαρατσιών για τους πληγέντες συναδέλφους μας, γιατί θα έχουν καλλιεργητικά έξοδα χωρίς έσοδα εξαιτίας της ανυπολόγιστης καταστροφής.

ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να μην εφησυχάσουν να κλεισουν τα αυτια σε προεκλογικες φανφαρες και να είναι σε ετοιμότητα γιατί ότι κερδίσαμε, ακόμα και τα αυτονόητα, τα κερδίσαμε στο δρόμο του αγώνα”.

ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ
ΔΕΛΕΡΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ