Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θεσσαλίας για την ρύπανση στον Ελασσονίτη ποταμό

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θεσσαλίας για την ρύπανση στον Ελασσονίτη ποταμό

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η εικόνα του κατάμαυρου και αφρισμένου νερού στα χωριά της ποταμιάς Ελασσόνας και ειδικότερα στο χωριό Μαγούλα, είναι αποκαλυπτική του μεγέθους της μόλυνσης που υφίσταται ο Ελασσονίτης ποταμός από λύματα και απόβλητα επιχειρήσεων.

Δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες για απόθεση λυμάτων από τυροκομικές επιχειρήσεις και από άλλες δραστηριότητες αλλά ποτέ δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα για την εξάλειψή του και την αυστηρή τιμωρία όσων ευθύνονται.

Η απάντηση του περιφερειάρχη ότι έχουν επιβληθεί στο παρελθόν πρόστιμα 33.000 ευρώ, για την μόλυνση του Ελασσονίτη ποταμού, δεν αποτελεί επίλυση του προβλήματος, το οποίο είναι χρόνιο.

Η ευθύνη βαραίνει την περιφερειακή αρχή της Θεσσαλίας καθώς οι μέχρι τώρα έλεγχοι που έχει κάνει περιορίσθηκαν στα πρόστιμα των 33.000 ευρώ, αλλά όχι στο σταμάτημα του προβλήματος.

Απαιτούμε να γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι, να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα σε βάρος όσων ρυπαίνουν.

titarisios mayra nera - Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θεσσαλίας για την ρύπανση στον Ελασσονίτη ποταμό

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θεσσαλίας για την ρύπανση στον Ελασσονίτη ποταμό

Δήμος Ελασσόνας Νομός Λάρισας