Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θεσσαλίας για την ρύπανση στον Ελασσονίτη ποταμό

ελασσονα

Η εικόνα του κατάμαυρου και αφρισμένου νερού στα χωριά της ποταμιάς Ελασσόνας και ειδικότερα στο χωριό Μαγούλα, είναι αποκαλυπτική του μεγέθους της μόλυνσης που υφίσταται ο Ελασσονίτης ποταμός από λύματα και απόβλητα επιχειρήσεων.

anigif ambelon rizoulis - Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θεσσαλίας για την ρύπανση στον Ελασσονίτη ποταμό

Δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες για απόθεση λυμάτων από τυροκομικές επιχειρήσεις και από άλλες δραστηριότητες αλλά ποτέ δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα για την εξάλειψή του και την αυστηρή τιμωρία όσων ευθύνονται.

Η απάντηση του περιφερειάρχη ότι έχουν επιβληθεί στο παρελθόν πρόστιμα 33.000 ευρώ, για την μόλυνση του Ελασσονίτη ποταμού, δεν αποτελεί επίλυση του προβλήματος, το οποίο είναι χρόνιο.

Η ευθύνη βαραίνει την περιφερειακή αρχή της Θεσσαλίας καθώς οι μέχρι τώρα έλεγχοι που έχει κάνει περιορίσθηκαν στα πρόστιμα των 33.000 ευρώ, αλλά όχι στο σταμάτημα του προβλήματος.

Απαιτούμε να γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι, να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα σε βάρος όσων ρυπαίνουν.

titarisios mayra nera - Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θεσσαλίας για την ρύπανση στον Ελασσονίτη ποταμό

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14383 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*