Η εικόνα του κατάμαυρου και αφρισμένου νερού στα χωριά της ποταμιάς Ελασσόνας και ειδικότερα στο χωριό Μαγούλα, είναι αποκαλυπτική του μεγέθους της μόλυνσης που υφίσταται ο Ελασσονίτης ποταμός από λύματα και απόβλητα επιχειρήσεων.

Δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες για απόθεση λυμάτων από τυροκομικές επιχειρήσεις και από άλλες δραστηριότητες αλλά ποτέ δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα για την εξάλειψή του και την αυστηρή τιμωρία όσων ευθύνονται.

Η απάντηση του περιφερειάρχη ότι έχουν επιβληθεί στο παρελθόν πρόστιμα 33.000 ευρώ, για την μόλυνση του Ελασσονίτη ποταμού, δεν αποτελεί επίλυση του προβλήματος, το οποίο είναι χρόνιο.

Η ευθύνη βαραίνει την περιφερειακή αρχή της Θεσσαλίας καθώς οι μέχρι τώρα έλεγχοι που έχει κάνει περιορίσθηκαν στα πρόστιμα των 33.000 ευρώ, αλλά όχι στο σταμάτημα του προβλήματος.

Απαιτούμε να γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι, να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα σε βάρος όσων ρυπαίνουν.

ελασσονα

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *