Σε απεργία έχουν κατέλθει από την περασμένη Παρασκευή οι εργάτες γης της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου με βασικό αίτημα την αύξηση του μεροκάματου σύμφωνα με τον νόμο.

Χθες σε μεγάλη συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου συμμετείχαν πάνω από 350 εργάτες γης οι οποίοι είναι κυρίως αλβανικής καταγωγής αλλά ζουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και εργάζονται νόμιμα τα τελευταία 25 χρόνια. Όπως ισχυρίστηκαν με δηλώσεις τους στην «Ε», «σήμερα το μεροκάματο είναι 30 ευρώ την ημέρα για 8 ώρες εργασίας. Ο εργασιακός νόμος προβλέπει για 7 ώρες εργασίας την ημέρα ή 42 ώρες την εβδομάδα καθαρή πληρωμή στον εργάτη να είναι στα 33,60 ευρώ την ημέρα».

Οι εργάτες γης δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι με τους εργοδότες τα τελευταία 25 χρόνια κι εκείνοι δεν έχουν παράπονα από τους ίδιους. Αλλά το εργόσημο είναι του εργοδότη με μικρή συμμετοχή του εργάτη γης.

Οι εργάτες γης συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι τη δικαίωσή τους. Παράλληλα ζητούν συνάντηση άμεσα με τη διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου όπου, αφού εκθέσουν τα αιτήματά τους, θα ζητήσουν τη συμπαράσταση της διοίκησης γι’ αυτά.

εργατες

Πηγή: Εφημερίδα “Ελευθερία”

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *