Δράση Πολιτών: “Ο Βρυότοπος βιώνει την εγκατάλειψη και τον μαρασμό”.

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Δράση Πολιτών” δήμου Τυρνάβου, του Αστέριου Ροντούλη.

Κλιμάκιο της Δράσης Πολιτών επισκέφτηκε τον Βρυότοπο και συνάντησε μια εικόνα απαξίωσης, μαρασμού και εγκατάλειψης.

Τα Πάρκα είναι γεμάτα με σκουπίδια που τα αδέσποτα σέρνουν δεξιά και αριστερά, ο εξοπλισμός των υφισταμένων Παιδικών Χαρών είναι απηρχαιωμένος και επικίνδυνος για τα μικρά παιδιά , η κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου είναι απογοητευτική και προσβλητική , ενώ και η κατάσταση στο Κοιμητήριο δεν είναι η πρέπουσα , για να μην χρησιμοποιήσουμε βαρύτερες εκφράσεις.
ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Όλα αυτά θα αλλάξουν ,εάν η Δράση Πολιτών αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων.Έτσι ,  αναφορικά με τον Βρυότοπο,  εξαγγέλλουμε σήμερα τις βασικές μας δεσμεύσεις, για  να σταθμίσουν και οι Βρυοτοπίτες τις πολιτικές τους επιλογές:
1) Τα Πάρκα θα ευπρεπισθούν  και θα συντηρηθούν , για να γίνουν πραγματικοί χώροι αναψυχής και όχι τοποθεσίες βρομιάς και απογοήτευσης για τον  δημότη.
ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
2) Οι μικροί Βρυοτοπίτες θα αποκτήσουν δύο σύγχρονες Παιδικές Χαρές , που θα λειτουργούν με δάπεδα ασφαλείας και με όλες τις προδιαγραφές που ο νόμος επιβάλλει.Με άλλα λόγια , ο Βρυότοπος θα αποκτήσει πραγματικούς Παιδότοπους και όχι χωματερές.
3) Ο περιβάλλων  χώρος του παλιού Δημοτικού Σχολείου θα αναμορφωθεί πλήρως  και οι αθλητικές υποδομές εντός αυτού , που τώρα ρημάζουν , θα γίνουν και πάλι λειτουργικές , για να αποδοθούν προς χρήση στη νεολαία του Χωριού.
ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
4) Ο κεντρικός αύλακας του Βρυοτόπου  θα καθαριστεί και θα δέχεται τις ποσότητες του νερού που σήμερα δεν φτάνουν στις καλλιέργειες των ντόπιων αγροτών, με αποτέλεσμα συχνά να διαμαρτύρονται για φαινόμενα λειψυδρίας και να αγωνιούν για την παραγωγή τους.
5) Στο Κοιμητήριο θα γίνουν οι δέουσες παρεμβάσεις ευπρεπισμού .
ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η Δράση Πολιτών δεν θα είναι μια καθεύδουσα  δημοτική αρχή …της μακέτας.Θα είναι μια δημοτική αρχή των έργων , που θα σέβεται την καθημερινότητα των δημοτών , προσπαθώντας να την κάνει περισσότερο όμορφη και λειτουργική.
ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο Βρυότοπος θα νιώσει αμέσως την πολιτική αλλαγή στον Δήμο , γιατί το αξίζει και γιατί ήδη έχει υποφέρει πολλά από τους ανθρώπους της … μακέτας.
ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ