Να αποζημιωθούν οι χαλαζόπληκτοι αγρότες Δ. Τυρνάβου

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Τάσου Τσιαπλέ

Οι πρόσφατες εξαγγελίες για εναέρια προστασία του ΕΛΓΑ στους αγροτοπαραγωγούς, αποδείχτηκαν κυριολεκτικά λόγια του αέρα, από την χθεσινή χαλαζόπτωση στα χωριά του Δήμου Τυρνάβου, που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα διαφόρων δενδρωδών και άλλων καλλιεργειών.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ, να προχωρήσει σε άμεση καταγραφή της καθολικής καταστροφής που υπέστησαν από την έντονη χαλαζόπτωση, οι αγρότες στις καλλιέργειές τους στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, του Αμπελώνα, του Δαμασίου, των Δένδρων και των Πλατανουλίων και να τους αποζημιώσουν για το 100% της καταστροφής.

Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, που ξέρουμε ότι είναι χρονοβόρα, πρέπει να δοθεί άμεσα κρατική χρηματοδότηση στους πληγέντες αγρότες των χωριών του Δήμου Τυρνάβου αφού τίθεται ζήτημα επιβίωσής τους, διότι χωρίς εισόδημα δεν θα μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Άμεσα να υπάρξει πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών, των δόσεων των δανείων και κάθε μορφής χαρατσιών για τους πληγέντες συναδέλφους μας, γιατί θα έχουν καλλιεργητικά έξοδα χωρίς έσοδα εξαιτίας της ανυπολόγιστης καταστροφής.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που πρέπει να είναι ένας κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες της καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

τσιπλες