ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

δαμασι

Τις πληγείσες περιοχές του Δαμασίου επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Κόκουρας Γιάννης


Τις πληγείσες περιοχές του Δαμασίου επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Κόκουρας Γιάννης συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του λίγη ώρα μετά την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή  που υπέστησαν οι καλλιέργειες από το Δαμασούλι μέχρι τα Πλατανούλια.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Αυτό που διαπιστώθηκε σε πρώτη φάση είναι ότι οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές και φτάνουν στο 100%. Σε πρώτη φάση πρέπει ο ΕΛΓΑ την Δευτέρα άμεσα να εκτιμήσει τις ζημιές και αφού γίνουν οι αναγγελίες από τους αγρότες σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να αποζημιωθούν. Και όταν λέμε να αποζημιωθούν αυτό να γίνει στο σύνολο της ζημιάς και όχι με προκαταβολή και την εξόφληση μετά από χρόνια.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι για να πάρουν την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ πρέπει πρώτα να εξοφλήσουν ,αφού κάνουν την φετινή δήλωση ΟΣΔΕ, τις εισφορές στον ΕΛΓΑ. Και εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πρέπει πρώτα να πληρώσεις και μετά να σου δώσουν όχι το σύνολο της αποζημίωσης αλλά την προκαταβολή κουτσουρεμένη με τους συντελεστές του ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες της περιοχής είναι σε απόγνωση καθώς σε λίγα λεπτά καταστράφηκε όλη η παραγωγή τους και εμείς ως Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου στεκόμαστε στο πλευρό τους.

δαμασι

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest