Ο Όμιλος φίλων της θεσσαλικής ιστορίας και ο Μ.Ε. Σύλλογος Καρυωτών Λάρισας και περιχώρων «Ο ΖΕΥΣ» θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Ζυγούρη Δημητρίου « Η Καρυά Ολύμπου-αναζητώντας τα ίχνη των ανθρώπων που έζησαν στο λεκανοπέδιο της Ζηλιάνας.»

Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, (Παπακυριαζή 44) την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 8 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου κ. Κώστας Σπανός και ο Φιλόλογος και ιστορικός ερευνητής κ. Νίκος Ζδάνης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρυωτών κ. Μαρία Τσιρώνη- Λαπούση.

Το βιβλίο του Ζυγούρη Δημ., είναι ένα ταξίδι στην ιστορία του τόπου του, από την εποχή των Περραιβών μέχρι σήμερα. Καθώς όμως ο συγγραφέας προβάλλει τα τοπικά γεγονότα στο ευρύτερο «ιστορικό γίγνεσθαι», ο αναγνώστης κατανοεί καλύτερα την πορεία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους γι αυτό και απευθύνεται σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

Έχοντας στη διάθεσή του μια πλούσια βιβλιογραφία, τεκμηριωμένα καταρρίπτει ορισμένους ιστορικούς μύθους και αναδεικνύει τους Ολύμπιους ήρωες της παλιγγενεσίας που αγνοήθηκαν από τα σχολικά βιβλία, αν και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τους αγωνιστές της Νότιας Ελλάδας.

Διαβάζοντας ο αναγνώστης για τη δεκαετία του ΄40 θα ζήσει τον παλμό και την ανάταση ολόκληρου του ελληνικού λαού τα χρόνια της Αντίστασης και το δράμα του εμφυλίου, καθώς η Καρυά βρέθηκε εκείνα τα χρόνια στο «μάτι του κυκλώνα» Ξεφυλλίζοντας το κεφάλαιο της δεκαετίας του ΄50, οι παλαιότεροι θα αναπολήσουν και οι νεότεροι θα γνωρίσουν μια κοινωνία πολύ πιο χαρούμενη και ανθρώπινη και θα προβληματισθούν.

καρυα

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2019 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *